""
""

KRAJ: Dani Velbek u 95. minutu - Arsenal ne odustaje od titule! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.02.16. | 14:13

Pratite derbi 26. kola Premijer lige

95. minut - GOOOOOL!!! Luda, sasvim luda završnica u kojoj Arsenal stiže do celog plena. Držao je Kasper Šmajhel Lisice koliko je mogao, ali toliko su kidisale Tobdžije da bi njihove lopte verovatno probile i pravi bunker. U 95. minutu rezervista Dani Velbek izrastao je  u junaka meča. Kraj - 2:1 za Arsenal.

81. minut: Ranijeri menja Olbrajtona, ulazi King. Reaguje i Venger, ubacio je Velbeka, a povukao iz igre Čembrlejna.

Izabrane vesti

70. minut: GOOOOOL! Izjednačenje! Rezervistza Tio Volkot je na dodavanje Žirua poravnao na 1:1. Ostalo je 20 minuta do kraja.

61. minut: Treneri menjaju. Venger je uveo Volkota umesto Kokeljana, a Ranijeri Vasilevskog i Greja umesto Mareza i Okazakija. Arsenal sve opasniji.

54. minut: Crveni karotn za Lester! Isključen je Dani Simpson. Dobio je dva žuta kartona u drugom poluvremenu i sad je veliki pritisak na gostima.

53. minut: Pritisak Arsenala, dve odlične šanse za Žirua.

46. MINUT: Ofanzivno je krenuo Arsenal, odmah preti Aron Ramzi, pored stative.

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

Sve puca na Emiratima. A Lester ide po - titulu! Golom Džejmija Vardija iz jednaesterca, u 45. minutu, Lisice vode protiv Arsenala 1:0 u derbiju 26. kola Premijer lige.

Odlučujući detalj desio se posle starta Naća Monreala u kaznenom prostoru Tobdžija, Španac je oborio Vardija, ovaj preuzeo odgovrnost, pucao u desni ugao i poveo goste sa King pauer stadiona ka senzacionalnom trijumfu.

A igra se do „golih kraljeva“. Totalni fudbal. Bez obzira na taj penal, listaju golmani. Najpre je Kasper Šmajhel u stilu Manuela Nojera istrčao na 35 metara od svog gola i osujetio Arona Remzija da dubinski pas pretvori u zicer, jer je imao otvoren put ka kaznenom prostoru Lisica.

Gostu su uzvratili samo nekoliko sekundi kasnije, njihov najbolji strelac Džejmi Vardi je zaplivao kroz vazduh, zapucao glavom, ali je Peter Čeh potvrdio klasu i paradom osujetio najbolju priliku za lidera Premijer lige.

Pre gola Vardija, Tobdžije su u prvih pola sata bile konkretnije, o čemu svedoče izblokiran šut Mesuta Ozila, poništen gol Olivijea Žirua, ali i situacija u kojoj su domaćini oštećen i za jedanasterac.

Igrao se deseti minut, kad je Aleks Okslejd Čembrlen gurnuo loptu u šesnaesterac, rukom je igrao Engolo Kante, međutim, sudija Martin Etkinson je pokazao da se igra nastavi. Čini se da je pogrešio.

Utisak je da je upravo Kante bio najbolji igrač Lestera u prvom delu. Ukučio je napade rivala, a u 39. minutu izveo pravu bravuru, posle koje je još jednom spektakularno intervenisao Čeh.


Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaPetr ČehLester SitiLesterKasper ŠmajhelEvropaEngleskaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara