"Bruno Martins Indi"
"Bruno Martins Indi"

Porto slavio u derbiju, Benfika u finišu napunila mrežu Aruke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.10.14. | 20:53

Orlovi beže glavnom rivalu četiri boda

Bruno Martins IndiBenfika nije više toliko opasna u Evropi, ali u domaćoj ligi ima impresivnu formu i večeras je u 7. kolu Primeire protiv Aruke zabeležila šestu pobedu – 4:0, ali pobednik dana je ipak Porto pošto su Zmajevi imali težak posao i ipak su uspeli da trijumfuju u derbiju kola protiv Brage – 2:1.

Delovalo je kao da će se Orlovi okliznuti protiv Aruke pošto je do 74. minuta rezultat bio 0:0, ali su onda u finišu meča došli do ubedljive pobede, a Brazilac Anderson Taliska je moćno probio odbranu rivala snažno šutnuo i sjajnim golom sa ivice kaznenog doneo prednost svojoj ekipi. .

Izabrane vesti

Gostujući igrači su izgleda baš pali psihološki pošto su 80. i 84. primili još dva gola i niko se neće sećati da su pružili odličan otpor šampionu zemlje. Na kraju je Žonas postavio konačan rezultat zbog kojeg će igračima gostujuće ekipe crveneti obrazi.

Porto je imao znatno teži posao pošto im je rival bio četvrti najjači tim u zemlji – Braga, ali su Zmajevi ipak pokazali klasu i pobedili rival. Bruno Martins Indi je načeo protivnika u 25. minutu posle kornera i dobrog proigravanja njegovog partnera iz štoperske linije Majkona – Holanđanin nije imao težak posao da zakuca loptu u nebranjenu mrežu.

Ipak, gosti su pokazali koliko su nezgodni i Ze Luis je iskoristio razuđenost odbrane domaće ekipe i prošunjao loptu preko gol linije za izjednačenje samo sedam minuta kasnije.

Pobedu portugalskom gigantu je doneo Huan Kvintero, pošto se Brahimi izborio za poziciju u 59. minutu, odigrao do Kolumbijca koji je pokazao zavidnu tehniku i smirenost te je savladao Mateusa za nova tri boda koji uz pobedu Benfike znači da je razlika između dva vodeća i najjača tima zemlje ostala četiri boda.

Za sada su tri najjače ekipe u Portugaliji – Porto, Benika i Sporting - bez poraza, biće ovo veoma zanimljiva sezona u Primeiri. 

PRIMEIRA - 7. kolo

Petak:

Vitorija Gimaraeš - Boavista 3:0 (1:0)
/Alvez 43, 85, Andre Andre 59 penal/

Subota:

Penafiel – Sporting 0:4 (0:0)
/Slimani 69, 71, Montero 82, Nani 85/

Nedelja:

Akademika – Moreirense 0:0

Pasoš Fereira – Maritimo 3:2 (0:1)
/Moreira 51, 54, Paraiba 62 – Mazu 21, 68/

Žil Visente – Estoril 1:1 (1:1)
/Nvankvo 39 – Kleber pen 43/

Benfika – Aruka 4:0 (0:0)
/Taliska 75, Derlej 80,  Salvio 83, Žonas 88/

Porto – Braga 2:1 (1:1)
/Indi 25, Kvintero 59 – Ze Luis 32/

Nasional - Rio Ave 0:0

Belenenses - Vitorija Setubal 1:1 (0:1)
/Dejverson 69 - Šimt 24pen/

(FOTO: Action images)


tagovi

BenfikaBragaBruno Martins IndiEvropaHuan KvinteroPortoPortugalŽonas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara