""
""

Poruka iz Bajerna: Daj da završimo prelazni rok 31. jula

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.09.17. | 13:58

Šta mislite - dobro ili loše?

Prvi su reagovali Englezi, skrativši prelazni rok do poslednjeg četvrtka koji prethodni prvom kolu Premijer lige, zatim je i predsednik UEFA, Aleksandar Čeferin javno govorio o potrebi da nije dobro ako fudbaler počne sezonu u jednom, a nastavi u drugom klubu, da bi se toj ideji priključio i Bajern.

Suštinski, Bavarce ništa od toga neće pogoditi, jer su - kao i većina nemačkih klubova -poznati po tome da većinu poslova završe na vreme, a ozvaniče ih maltene do početke priprema, pa treneri imaju dovoljno vremena da rade na uigravanju novajlija.

Izabrane vesti

Zato ide velikan iz Minhena na pomeranje granica, pa traži da se tačka stavi već 31. jula. U tom slučaju, prelazni rok bi trajao, zvanično, samo mesec dana, od prvog do 31. jula.
Bajern snažno podržava inicijativu da se prelazni rok skrati. Pod jednim uslovvom. Mora da postoji uniformisana odluka u celoj Evropi, bez obzira na to kad počinju prvenstva u kojoj državi. Zajednička odluka da se prelazni rok, na primer, zatvori 31. jula donela bi mnogo više smisla i racionalnosti u fudbal. Zapravo, vratila bi fudbal fudbalu“, rekao je Karl Hajnc Rumenige, izvršni direktor Bajerna.

Zasad niko nije rekao ni „da“ ni „ne“ povodovom ove, svakako, zanimljive ideje.
Želeo bih da naglasim da raniji kraj prelaznog roka ne bi doneo ništa loše velikim evropskim ekipama. Bila bi to odluka od smisla i za klubove i za trenere i za navijače. Praktično, od oprvog dana sezone znali bi svi s kojom kadrom njihov tim kreće u takmičenje“.

A Bajern se posle najnovijeg kiksa (2:2 sa Volfzburgom) sprema za drugo kolo Lige šampiona, u okviru kojeg će gostovati Pari Sen Žermenu.
Dugo se nisam radovao jednoj utakmici Lige šampiona kao ovoj. Pritisak je na Pari Sen žermenu. Ako uložte toliki novac onda morate da osvojite Ligu šampiona“, pecka rivale iz Pariza Karl Hajnc Rumenige.

Kvote Kladionice MOZZART za duel PSŽ - Bajern, koji je na programu u sredu, možete pogledati OVDE.

(FOTO: Action images)


tagovi

Bajern MinhenEvropaKarl Hajnc RumenigeNemackaprelazni rok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara