""
""

Posle tri i po godine u zatvoru - nije kriv

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.10.16. | 20:07

Čed Evans može da odahne

Tri i po godine iza rešetaka, a onda konačna odluka - nije kriv. Nekadašnji napadač Mančester Sitija, Noriča i Šefild junajteda, Čed Evans oslobođen je optužbi za silovanje.

Bivši reprezentativac Velsa slobodan je kao ptica na grani, pošto je Komisija za razmatranje krivičnih dela, a na ponovljenom suđenju, uslovija njegovu žalbu. Prema oceni porote, Evans nije kriv za delo koje ga je tužilaštvo u Kardifu prvobitno teretilo 2012. godine, kad je osuđen na petogodišnju kaznu zatvora, pod optužbom da je godinu dana ranije silovao konobaricu u hotelskoj sobi.

Izabrane vesti

Posle tri i po fodine u zatvoru Čedi Evans je pokrenuo žalbu, koja mu je uspela, pa nije krio oduševljene epilogom ponovnog suđenja.
U ranim jutarnjim satima 30. maja 2011. godine desio se incident u severnom Velsu koji je zauvek promenio moj i život meni bliskih ljudi. Taj incident nije uključivao izvršenje krivičnog dela, zato sam danas zadovoljan što se i porota saglasila sa mnom. Želeo bih ovom prilikom da zahvalim mom pravnom timu na neumornom radu na ovom slučaju, mojim prijateljima i članovima porodice, kao i verenici Nataši, jer je bila uz mene u mojim najtežim trenucima“, rekao je Čed Evans.

Evans je pušten na slobodu u oktobru 2014 - posle tri i po godine u zatvoru - a letos je potpisao prvi profesionalni ugovor posle optužbi za silovanje, pa predvodi napad Česterfilda u Ligi 1.

(FOTO: Action images)


tagovi

međunarodni fudbalEngleskaČesterfildČed Evans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara