""
""

Potvrđeno: Miki prešao kod Murinja

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.07.16. | 15:09

Borusija se oprostila od sjajnog jermenskog veziste

Doskorašnji vezista Borusije iz Dortmunda Henrih Mhitarijan prešao je u Mančester junajted, potvrdio je nemački klub.

Jermenski vezista tokom karijere nastupao je za Pjunik, Metalurg iz Donjecka i Šahtjor, pre nego što je u julu 2013. godine za 27.500.000 miliona evra stigao u Dortmund. Sad su ga Milioneri, u stilu svog nadimka, prodali Crvenim đavolima za fantastičnih 42.000.000 evra.
Imajući u vidu novonastalu situaciju, transfer je bio veoma težak za nas. Mančester nam je poslao veoma atraktivnu ponudu. Da smo je odbili, igrač bi ostao do 2017, ali bismo time odložili pitanje pronalaska njegove zamene za godinu dana“, „uvio je u oblande“ Hans Joakim Vacke, izvršni direktor Borusije, reči kojima potvrđuje odlazak svog najboljeg igrača sa Vestfalena.

Izabrane vesti

Mhitarijan je za Borusiju odigrao 136 utakmica, postigao je 40 golova i osvojio je Superkup Nemačke. Dres reprezentacije Jermenije nosio je u 59 nastupa i 19 puta se upisao u listu strelaca.

Mhitarijan je trece pojačanje Mančester junajteda od dolaska Žozea Murinja, pošto je portugalski stručnjak doveo Erika Bejlija iz Viljareala, a u petak je ozvaničen i dolazak Zlatana Ibrahimovića.

Sve vesti sa transfer tržišta pratite u našem specijalu TRANSFERI UŽIVO!

(FOTO: bvb.de)


tagovi

Premijer ligaNemackaletnji prelazni rok 2016Henrih MhitarjanEvropaEngleskaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara