Povratak otpisanih!

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.05.18. | 09:25

Koventri protiv Eksitera na Vembliju traži put do engleske Lige 1

Zanimljiv je to klub bio tokom 90-ih godina prošlog veka, legendarni nebeskoplavi Koventri s Robijem Kinom u špicu, tim koji je obarao velikana engleskog fudbala. Međutim, godine tavorenja u nižem rangu, osrednje rukovodstvo i finansijski problemi, gurnuli su osvajača FA kupa iz 1987. godine u sam ponor četvrte lige, na ivicu amaterskog fudbala.

Srećom, to se promenilo ove godine, našli su se dobri ljudi koji su s trenerom Markom Robinsonom nekako izgurali turbulentnu sezonu i sa šeste pozicije na kraju ligaškog dela krenuli u osvajanje plasmana u Ligu 1. Neće im biti lako, rival u finalu baraža je četvrtoplasirani Eksiter Siti, koji je uprkos solidnoj formi, po reputaciji ipak daleko anonimniji klub.

Izabrane vesti

Blagi favorit u ovom finalu je Koventri, koji će imati veliku podršku vernih navijača na Vembliju. Koventri je trijumfom na gostovanju u Nots Kauntiju od 4:1 nad jednim od najboljih timova u Ligi 2 u revanšu baraža pokazao da ima kvalitet za viši rang, dok se Eksiter pobedom nad Linkolnom od 3:1 plasirao u finale. 

U međusobnim okršajima u ligaškom delu sezone oba tima su slavila na svojim terenima. Eksiter sa 1:0, Koventri sa 2:0, pa nas sigurno očekuje zanimljiv duel.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 16:00 2162 EN4PF Exeter - Coventry kmb 1+I&1+II 1,90
Ukupna kvota1,90

ENGLESKA 4 - PLEJ-OF

Ponedeljak
(3,20) Eksiter (3,10) Koventri (2,40)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Eksitersportsko klađenjeEngleska 4

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara