""
""

Povratak u realnost: Đetići zaključali Hečera, Vilijamsova strela u srce Partizana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.10.16. | 22:57

Ključ pobede Budućnosti leži u dobroj igri u odbrani i činjenici da je ekipa Vlada Šćepanovića uspela da ograniči najboljeg igrača crno-belih Vila Hečera na za njega mizernih šest poena

 

Izabrane vesti

Partizan je, posle Lige šampiona, prvi put izgubio na Jadranu. U derbiju sedmog kola ABA lige u novobeogradskoj Hali sportova slavila je podgorička Budućnost sa 64:61 i ostala, uz Crvenu zvezdu jedini neporaženi tim u regionalnom takmičenju. Ključ pobede Budućnosti leži u dobroj igri u odbrani i činjenici da je ekipa Vlada Šćepanovića uspela da ograniči najboljeg igrača crno-belih Vila Hečera na za njega mizernih šest poena.

Kada se na to dodao mnogo bolji skok u prelomnim trenucima utakmice, nije ni čudo što je Budućnost izašla kao pobednik iz ovog duela. Jasno je da predstoji još mnogo rada treneru Aleksandru Džikiću, a pogotovo što već u utorak dolazi meč sa poljskom Zjelonom Gorom u Ligi šampiona.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Novica Veličković sa 15 poena, a kod Budućnosti taj epitet pripao je Vilijamsu sa 13 poena. Isti igrač je kasnije sa penala potvrdio pobedu, a Marinković i Veličković nisu uspeli da vrate crno-bele u život.

Kao strela u srce Partizana delovala je trojka Markusa Vilijamsa na minut i 15 sekundi pre kraja, a uz to je pogodio i dodatno slobodno bacanje. Od tog šoka crno-beli u završnici nisu uspeli nikako da se oporave. Usledio je promašaj Vanje Marinkovića za tri poena, potom se na liniji penala ponovo našao Markus Vilijams i bio nepogrešiv. Partizan je imao sedam sekundi da izbori produžetak, ali je šut Novice Veličkovića izblokiran.

Činilo se da je Budućnost pitanje pobednika rešila početkom poslednje deonice kada je napravila seriju 11:1 i u 37. minutu povela sa 56:49. Usledio je brz i efikasna odgovor Novice Veličkovića i najava nove uzbudljive završnice.

Odbrana Podgoričana je na početku utakmice zaista delovala kao pravi zid. Nikako Partizanovi košarkaši nisu pronalazili način kako da ga probiju. Za svaki koš su morali da se potrude bukvalno kao i fudbaleri kada moraju da postignu gol.

Očekivano, gosti iz Crne Gore su pritisli najboljeg igrača crno-belih Vila Hečera koji se u prvom kvartalu nije upisao u strelce. I to je bio najbolji pokazatelj kako stoje stvari na terenu Hale sportova. Prvi koš američki plejmejker postigao je tek u 13. minutu.

Budućnost je ipak bila znantno raspoloženija u napadu, mada ne može baš da se kaže ni da je šampion Crne Gore briljirao u tom segmentu. Ono što je gostima donelo prednost je bolji skok na obe strane terena, pa je bilo i lakih poena po košem.

Stigli su Podgoričani, zahvaljući raspoloženom Suadu Šehoviću i do plus 14 na početku druge deonice (27:13) i to je potpuno otreznilo domaćina. Zaigrali su košarkaši Partizana odbranu prvi put kako bi trebalo i do kraja poluvremena napravili seriju 24:3 za preokret.

Prvi je povukao Frenk Robinson koji je počeo da pokazuje da ga možda ipak vredi "čekati" da uđe u formu. A kada se iskusnom Amerikancu pridružio kapiten sa par karakterističnih poena i trojkom, tribine su potpuno proključale.

Budućnost se potpuno vratila u utakmicu u završnici treće četvrtine, Vilijams je još jednom podsetio koliko je dobar igrač, doduše to mu je pošlo za rukom samo u pojedinim trenucima. Zatvorili su Podgoričani sve prilaze košu, Partizan je napravio nekoliko vezanih grešaka u napadu i na kraju je bilo skromnih plus jedan za Beograđane (46:45).

Inače, pre početka utakmice gostujući igrači dočekani su zvižudicima, ali je zato prave ovacije dobio trener Budućnosti i jedan od miljenika Grobara, Vlado Šćepanović.

PARTIZAN - BUDUĆNOST 61:64 (11:18, 26:12, 9:15, 15:19)

Hala Sportova
Gledalaca: 4.500
Sudije: Sašo Pukl, Matej Boltauzer i Tomislav Hordov

PARTIZAN: Robinson 11, Ratkovica 2, Vrabac 5, Marinković 4, Veličković 15, 9sk, Majstorović, Birčević 6, Koprivica, Andrić 6, Hečer 6, Pot, Luković 12.

BUDUĆNOST: Rejnolds 10, Vilijams 13, Su. Šehović 8, Džejms 12, Subotić 2, Ilić 4, Savović 5, Nikolić 7, Popović 7, Vranješ.

Piše: Marko Protić

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Budućnost PodgoricaJadranska ligaMarkus VilijamsFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara