"tuga na Blumfild Roudu"
"tuga na Blumfild Roudu"

Pre pet godina šamarao Liverpul, od jeseni u četvrtoj ligi - Blekpul slavno poginuo!

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.05.16. | 15:53

Vigan i Barton u Čempionšipu

tuga na Blumfild RouduPre tek nešto više od pet godina 1:1 na gostovanju kod Totenhema. Nada je tinjala. Tim koji je te sezone dva puta na kolena bacao jedan Liverpul, naredne će igrati u četvrtoj ligi. Samo su Bredford, Portsmut i Svindon “uspeli“ da tako brzo pređu toliko put. Nekada premijerligaš kome su se zbog poštenog odnosa divili neutralni ljubitelji fudbala, danas topovsko meso. Na koncu Lige 1 još jedan žestok poraz narandžastih. Na gostovanju kod Piterbora bolnih 5:1 i još jedan u nizu šamara za navijače Blekpula, ubeđene da je za sve kriva porodica Ojston koju već godinama neuspešno pokušavaju da proteraju sa Blumfild Rouda.

Najplaćeniji čovek u engleskom fudbalu radi u Blekpulu?!

Izabrane vesti

Doduše, prošle sezone su bili 20 bodova ispod crte. Ove samo bod. Ali nije to napred kad se u obzir uzme da su igrali rang ispod. Ništa čudno. Blekpul je sezonu počeo sa osmoricom igrača pod ugovorom. Završili su je sa svega 35 bodova. A u onoj istoj sezoni 2011/2012 umeli su, samo primera radi, da na gostovanju kod Vigana slave sa 4:0.

Prekidaju se utakmice i u Engleskoj: Navijači Blekpula na terenu “presudili” Ojstonu (VIDEO)

Taj isti Vigan danas je osigurao povratak u Čempionšip, iako je doživeo debakl u sudaru sa Barnslijem - 1:4 na domaćem terenu. Ili se preteralo u slavlju u Viganu. Ili su se smilovali i dozvolili rivalu da sa tom ubedljivom pobedom odbije poslednji nalet Skantorpa i sačuva mesto koje znači i baraž za promociju.

Direktno će u Čempionšip i Barton, dok će dva polufinalna para baraža za promociju činiti Barnsli i Volsol, odnosno Bredford Siti i Milvol. Najbolji će u Čempionšip.

Rezultati poslednje kola Lige 1:Barton ide u Čempionšip

Buri - Sautend 3:2
Kolčester - Ročdejl 1:2
Donkaster - Barton 0:0
Flitvud - Kru 2:0
Gilingem - Milvol 1:2
Oldam - Koventri 0:2
Piterboro - Blekpul 5:1
Port Vejl - Volson 0:5
Šefild junajted - Skantorp 0:2
Svindon  - Šruzberi 3:0
Vigan - Barnsli 1:4
Bredford - Česterfild 2:0

(FOTO: Action Images)


tagovi

VolsolMilvolEvropaEngleskaČempionšipBredford SitiBlekpulBarton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara