"Trenutak kad je drugi put savladao Roman Burki"
"Trenutak kad je drugi put savladao Roman Burki"

Presuda iz slobodnjaka! Projektil pod prečku i Berlin je izdržao! Sjajan gol Kramarića, poraz Lajpciga (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.03.17. | 17:35

Robert Levandovski se sa dva gola potpisao ispod Bajernove pobede nad Ajntrahtom, Borusija visi za Ligu šampiona

Trenutak kad je drugi put savladao Roman BurkiLepota fudbala! I pobeda Herte u derbiju 24. kola Bundeslige. Tim iz Berlina je spustio na zemlju zvezde Borusije iz Dortmunda, očitao im lekciju u većem delu meča i zgrabio tri boda kojima ostaje u konkurenciji za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok su Milioneri samo tri dana posle plasmana u četvrtfinale elitnog kupa doživeli otreženjenje.

Ekipa Pala Dardaija slavila je 2:1, a u junaka meča, pored strašnih ofanzivaca u oba sastava, izrastao je jedan štoper. Reč je o Marvinu Platenhartu iz Herte, u 71. minutu „sašio“ je loptu iz slobodnog udarca pod prečku i domaćinu doneo zaslužen trijumf.

Izabrane vesti

Slavlej fudbalera HertePogotku Platharta - njegovom sedmom iz slobodnjaka otkako igra Bundesligu - prethodio je faul Gintera i niz propuštenih prilika Tuhelove ekipe u prvoj polovini drugog dela. Jedinom periodu utakmice u kome je Borusije ličila na sebe. Tad je posle lepe akcije Pjera Emerika Obamejana i Šinđija Kagave poništila vođstvo Berlinaca, u režiji napadačkog tandema Vedad Ibišević - Salomon Kalu.

Obamejan jeste dao osmi gol na poslednja četiri susreta, ali je ponovo nervirao navijače. Promašio je jedan zicer i samo nekoliko minuta posle toga Herta je uspela da povede drugi put na meču i pametnom igrom sačuva pobedu, koja pokazuje koliko je opasna pred svojim navijačima. Ovo joj je bio deseti trijumf na Olimpijskom stadionu na 13. utakmici.

Borusija je ostala na 43 boda, dok joj se remijem u Frajburgu na samo jedan zaostatka primakao Hofenhajm i sa dozbiljno napada treće mesto koje vodi direktno u Ligu šampiona. Ekipa Julijana Nagelsmana je uzela bod zahvaljujući fantastičnom pogotku Andreja Kramarića. Osmim ove sezone.

Hrvatski napadač je u 60. minutu na fenomenalan način pogodio mrežu Frajburga (Aleksandar Ignjoski igrao poslednja tri minuta). Samo četiri minuta pošto je Maksimilijan Filip, iz drugog pokušaja, jer je najpre promašio penal, matirao Baumana.

Posle malo sporijeg starta u drugom delu sezone, Bajern je uhvatio ritam. Onakav kakav karakteriše ekipe Karla Ančelotija. Italijan tempira formu upravo za završnicu sezone, posle deset komada u dvomeču sa Arsenlom, laganog plasmana u polufinale Kupa Nemačke dobio je i treću vezanu prvenstvenu utakmicu. Na Alijanc areni stradao je Ajntraht. Po navici - 3:0.

Prvi gol Roberta LevandovskogDuže nego obično trebalo je prvaku da otključa bravo ekipe Nika Kovača. Štaviše, čak je ekipa našeg Mijata Gaćinovića (90 minuta na terenu) imala zicer, ali se obrukao Branimir Hrgota, a kad se to desi protiv jednog od kandidata za osvajanje Lige šampiona onda je kazna surova. I brza. Za tri minuta.  Najpre je Robert Levandovski samo ćušnuo loptu sa dva metra u praznu mrežu, na dodavanje Tomasa Milera, mada se mora priznati da se prethodno Poljak sam izborio za loptu, da bi fantastičnu kontru pred odlazak na odmor krunisao Daglas Kosta iskoristivši brzinske sposobosnoti Davida Alabe koji je probio po levoj strani.

A kad Bajern oseti krv, onda ne zna da stane. Isto važi i za Levandovskog, početkom drugog dela uposlio ga je Arjen Roben i omogućio prvom strelcu Bundelsige da postigne već 33. gol u sezoni, računajući sva takmičenja. Na 37. utakmica.

Svaka čast!

Za iznenađenje dana postarao se Volfzburg. Svakako kvalitetan, međutim, ove sezone rezultatski nestabilan tim slavio je na jednom na najtežih gostovanja. U Lajpcigu. Presudio je vremešni napadač Mario Gomez, koji je u devetom minutu krunisao sjajnu akciju Malija i Didavija.

Lajpcig, jesenas najprijatnije iznenađenje lige, danas je odigrao najlošiji meč u sezoni, zasluženo je poražen i sad zaostaje deset bodova za Bajernom.

BUNDESLIGA – 24. kolo

Petak:

Leverkuzen – Verder 1:1 (1:0)
/Foland 7 – Pizaro 79/

Subota:

Bajern – Ajntraht 3:0 (2:0)
/Levandovski 38, 55, Kosta 41/

Darmštat – Majnc 2:1 (2:1)
/Sulu 5, Sam 12 pen - Kvajson 45+3/

Herta – Dortmund 2:1 (1:0)
/Kalu 11, Platenhart 71 - Obamejan 55/

Lajpcig – Volfzburg 0:1 (0:1)
/Gomez 9/

Frajburg – Hofenhajm 1:1 (0:0)
/Filip 56 - Kramarić 60/

18.30 Ingolštad – Keln

Nedelja:

15.30 Šalke - Augzburg
18.30 Hamburger – Borusija Menhengladbah

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bajern MinhenBorusija DortmundEvropaFrajburgHertaKramarićMario GomezNemackaRobert LevandovskiVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara