Primer dobre prakse

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.12.19. | 18:30

Kompanija Mozzart koja odavno i sa razlogom važi za regionalnog lidera u industriji priređivanja igara na sreću, proteklih godina podigla je standarde i u društveno odgovornom poslovanju, za koje polako postaje sinonim

Shvatajući brigu za zajednicu kao neizostavnu komponentu svih svojih poslovnih aktivnosti, kompanija Mozzart je tokom godina dokazala da, ukoliko postoji dobra volja da se pomogne drugome, nema te društvene sfere čiji kvalitet nije moguće unaprediti.

Osim kroz fer odnos sa partnerima, dobavljačima i potrošačima i poštovanje ljudskih prava koji su bazični elementi korporativne odgovornosti, svoju predanost stvaranju boljeg društva Mozzart je demonstrirao i kroz doprinos lokalnoj zajednici i čitavom društvu. Ova kompanija sklopila je brojna partnerstva sa državnim institucijama, sponzorisala lokalne sportske klubove, omogućila organizovanje kulturnih manifestacija i podržala programe koji su za cilj imali pomoć pojedincima, ali i njihovo osnaživanje.

Izabrane vesti

Jedno od najvećih priznanja za svoju posvećenost unapređenju uslova obrazovanja Mozzart je dobio od rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović. Ona je istakla da Univerzitet u Beogradu veoma ceni što je kompanija Mozzart kao generalni sponzor prepoznala značaj univerzitetske sportske lige i iskazala spremnost da vrati takmičarski i rekreativni sport na Univerzitet.
“To predstavlja primer dobre prakse saradnje univerziteta i privrede u ostvarivanju društvenog napretka, jer pružanjem podrške univerzitetskim ligama velike kompanije direktno učestvuju u stvaranju novog naraštaja kompetentnih stručnjaka, odgovornih građana i pojedinaca koji neguju zdrave životne navike“, rekla je Popovićeva.

Na spisku onih koji pokazuju da je Mozzart zaista deo naših života, čiji kvalitet podiže ulaganjem u projekte od javnog značaja, ali i one lične, u vidu težnji pojedinaca, našlo se na desetine mladih talenata (studenata, sportista, umetnika, naučnika…) kojima je najveći priređivač igara na sreću u Jugoistočnoj Evropi pomogao da upišu prestižne univerzitete, plasiraju se i pobeđuju na internacionalnim sportskim takmičenjima, unaprede svoj naučni rad i ostvare brojne druge plemenite ciljeve.
“Od skoro 200 kompanija kojima sam se obratila za pomoć, odgovorilo mi je njih desetak, a samo Mozzart mi je izašao u susret. Njihova podrška mi je značila finansijski, ali mnogo više emotivno, kao pokazatelj da u mojoj zemlji još ima onih koji vrednuju trud mladih ljudi”, rekla je Katarina Nikolić iz Nacionalnog centra za talente pri MENSI, kojoj je trebala podrška za upis studija na Oksfordu, na kom je potom dobila prestižnu Palgrave Brown stipendiju.

Kroz programe prakse u Mozzartu godinama daju priliku svim ambicioznim studentima da zakorače u poslovni svet i svoje znanje stečeno tokom studija primene u praksi.

Mozzart se odazvao i pozivu koji je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo društveno odgovornim kompanijama u Srbiji da daju doprinos unapređenju rada škola tako što je gotovo sve informatičke kabinete opremio televizorima.

Poseban doprnos dali su članovi top menadžmenta koji su bili predavači na najprestižnijim naučnim skupovima. Specijalnu čast imao je direktor Direkcije poslovnih procesa Goran Vučetić koji je održao predavanje na manifestaciji održanoj povodom dve decenije od osnivanja Mense u Srbiji, dok je o nastanku Mozzarta i softverskim rešenjima koje su sami razvili, na jednoj od najvećih IT konferencija u regionu - BIZIT govorio direktor IT-a Milan Dimitrić.

O Mozzartovim poslovnim rešenjima na Wonderland AI (Artificial Intelligence) Summitu-u, najvećem događaju u Jugoistočnoj Evropi posvećenom veštačkoj inteligenciji, koji okuplja svetske stručnjake iz te oblasti i najzvučnija imena iz prestižnih kompanija, govorio je i direktor Sektora analitike Dobrica Ćosić.

Kao kruna i trajna potvrda svih nastojanja Mozzarta da doprinese unapređenju obrazovanja u Srbiji, bilo je isticanje projekta te kompanije u univerzitetskom udžbeniku “Primeri korporativnih komunikacija”, iz koga će učiti studenti Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara