""
""

Procvetao Marko Borijelo - osam komada na pet mečeva! Sasuolo se igrao, Miha će opet biti ljut (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.09.16. | 16:56

Sasuolo gazi i bez Berardija, Krotone osvojio prvi bod, Rajković se povredio

Konačno je proradio i Kaljari. Bolji start se predviđao povratniku u Seriju A, ali su Sardi zaribali na početku i osvojili samo bod u tri meča. Danas su protiv Atalante sve naplatili i pobedom od 3:0 počeli uspon ka sredini tabele koja im se predviđala uoči prvenstva.

Izabrane vesti

Sve je dobro krenulo po Kaljari pošto je Marko Borijelo u osmom minutu načeo goste. Žoao Pedro je sjajno zavrnuo sa levog krila, a kontroverzni golgeter se majstorski ušunjao na peterac i zatresao mrežu. Posle toga je moglo lakše da se diše...

Mada je Atalanta imala idealnu priliku za izjednačenje. Doduše poklonjenu pošto je faul nad Papuom Gomezom van kaznenog prostora nepravedno okarakterisan kao najstroža kazna. Ali pravda je zadovoljena pošto je Rafael odbranio Paloskijev udarac sa bele tačke. Brazilac je na pravi način odmenio suspendovanog Storarija.

Bila je to Atalantina poslednja šansa pošto je Borijelov imnenjak Sau u 55. minutu sjajno izlomio Karmonu i rutinski savladao debitanta berišu koji je menjao povređenog Sportijela. Tačku je stavio Borijelo drugim golom na meču. I to potpuno atipičnim za njega. Iz slobodnjaka! Preko živpog zida. Nestašnom dečku očigledno prija povratak na Sardiniju pošto je račuanjući i kup utakmicu postoigao osam golova na pet mečeva.

Sa laganih 2:0 je slavio i Sasuolo protiv Đenove i tako na pravi način zaključio nedelju u kojoj je deklasirao Bilbao identičnim rezultatom. Zeleno-crni su potpuno nadirgali Grifone, ali su ih načeli tek sa bele tačke u 58. minutu pošto je prethodno Pavoleti skrivio penal i dokazao da mu defanziva nije jača satrana. Politano je bio siguran sa kreča, a prethodno je Sasuolo stvorio gomilu šansi. Imala je i Đenova neke mršave prilike, a Darko Lazović je bio jedna od retkih svetlih tačaka. Imao je dobar pokušaj koji je Konsilji jedva odbranio, a servirao je i dobru priliku Pavoletiju. Perin je sjajnim intervencijama produžavao život Đenovljanima, ali nije ništa mogao u 66. minutu. Sjajan prodor i centaršut Politana i još lepša završnica defrela. Sve je bilo gotovo... Darko Lazović je zamenjen u 71. minutu kada je ušao debitant Đovani Simeone, ali ni Čolov sin nije pomogao Grifonima. Ninkovića nije bilo u timu gostiju. 

Za razliku od Kaljarija i Sasuola, Torino je razočarao svoje navijače. Samo remi bez golova protiv skromnog Empolija koji je među najslabijim ekipama u ligi. Odsustvo povređenog Ljajića ne može da bude opravdanje Bikovima, Mihajlović će biti ljut. Iako nije vodio tim zbog suspenzije, Srbin će imati šta da zameri svojim igračima. Istina, Torino je bio bolji, stvorio veći broj prilika, ali odbrana je izdražala uprkos nekim rizičkim procenama Skorupskog. Lukić je ceo meč presedeo na Torinovoj, a Ćosić na Empolijevoj klupi.  

Na poragu prve pobede je bio i novajlija Krotone, ali je na kraju morao da se zadovolji bodom protiv Palerma, direktnog rivala u borbi za opstanak - 1:1. Novajlija Marćelo Trota je doveo krotone u vođstvo pošto je „ukrao“ gol sairgaču Falčineliju koji je bio sam ispred praznog gola, ali mu je Trota uleteo ispred nosa i gurnuo loptu u mrežu. Nekoliko minuta posle primljenog gola, Palermo je ostao i bez Slobodana Rajkovića koji se povredio u jednom vazdušnom duelu i najverovatnije polomio nos. Ipak, Sicilijanci su uspeli da se izvuku pošto je Nestorovski pogodio sa peterca posle dobrog prodora i centrašuta Alesama. Krotone je osvojio prvi bod, Palermo drugi... 

SERIJA A – 4. KOLO:

Petak:
Sampdorija – Milan 0:1 (0:0)
/Baka 85/

Subota:
Lacio – Peskara 3:0 (0:0)
/Milinković-Savić 67, Radu 72, Imobile 76

Napoli – Bolonja 3:1 (1:0)
/Kaljehon 14, Milik 67, 78 - Verdi 56/

Nedelja:
Udineze – Kjevo 1:2 (1:0)
/Zapata 25 - Kastro 82, Kaćatore 90+5/

Kaljari – Atalanta 3:0 (1:0)
/Borijelo 8, 73, Sau 55/

Krotone – Palermo 1:1 (1:0)
/Trota 23 - Nestorovski 66/

Sasuolo – Đenova 2:0 (0:0)
/Politano 58 penal, Defrel 66/

Torino – Empoli 0:0
18.00 Inter – Juventus
20.45 Fjorentina - Roma

(FOTO: Action Images)


tagovi

TorinoSerija AsasuoloPalermoMateo PolitanoMarko SauMarko BorijeloMarčelo TrotaKrotoneKaljariItalijaIlija NestorovskiGregoa DefrelEvropaEmpoliĐenovaAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara