""
""

Projektil Nemanje Matića obeležio remi u najvećem derbiju portugalskog fudbala! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.01.13. | 23:12

Porto i Benfika podelili plen (2:2), a momenat meča je bio spektakularan gol srpskog veziste koji se povukao iz naše reprezentacije

 

Izabrane vesti

Aposlutno ludih 17 minuta su odigrali fudbaleri Benfike i Porta u najvećem derbiju portugalskog fudbala i utakmici koja je bila svojevrsna borba za prvo mesto jer lisabonski Orlovi beže Zmajevima tri boda na čelu tabele.

Do 17. minuta viđena su čak četiri gola, a na kraju se ispostavilo da je tih 2:2 bio i konačan rezultat meča. Bez premca najlepši detalj meča je bio fenomenalan pogodak srpskog veziste Nemanje Matića kojim je Benfika u 10. minutu izjednačila na 1:1.

Samo dva minuta ranije, štoper gostiju Mangala je skrenuo glavom loptu u mrežu Benfike posle udarca Džeksona Martineza. A, onda je Matić ekspresno izjednačio spektakularnim voljeom sa ivice šesanesterca. Posle kornera, Kardozo i Lima su odigrali neku vrstu glavometa, a Matić je iz prve dočekao povratnu lioptu i strahovitim udarcem poslao projektil u suprotan ugao Portovog gola. Spektakularan pogodak vezsite koji se iz srpske reprezentacije povukao zbog sukoba sa selektorom Mihajlovićem.

Ali, već u 15. minutu, Zmajevi opet stižu do vođstva. Kolumbijska gol mašina Džekson Martinez je nastavio svoj golgeterski teror po portugalskoj Primeiri i svojim 12. ovosezonskim golom doneo gostima vođstvo od 2:1. Iskoristio je neverovatnu grešku golmana Artura, ukrao mu loptu i pogodio praznu mrežu. Slavlje Porta se nije ni stišalo, a Benfika je opet ekspresno izjednačila. Gaitan je iskoristio nespretnu interevnciju Eltona i odbijenu loptu i zakucao loptu pod prečku Portovog gola.

Do kraja nije bilo golova, Benfika je bila za nijansu bolji rival, imala i dobru šansu preko Kardoza koji je pogodio stativu, ali se rezultat nije promenio i Benfika je sačuvala tri boda prednosti na tabeli. Doduše, Porto ima i meč manje.

Pobedu je zabeležio i Sporting u debiju novog trenera Žezualda Fererire. Lavovi su golovima Labjada i Silve slavili na gostovanju Oljanernseu kojem ni smena trenera Serža Konseisaoa nije pomogla… 

 

Primeira – 14. kolo

Subota
Vitorija Gimaraeš – Maritimo 1:1 (0:1)
/Dijas 2 – Balde 90+4/

Nasional – Braga 3:2 (0:1)
/Mekser 58, Barseljos 60, Isamili 77 autogol – Barbosa 37, Eder 83/

Nedelja
Setubal – Moreirense 5:0 (2:0)
/Mejong 26, 31, 46, Santos 54, Bruninjo 85/
Pasoš Fereira – Aaademika 1:0 (0:0)
/Urtado 51/
Žil Visente - Rio Ave 0:1 (0:1)
/Marselo 35/
Oljanense – Sporting 0:2 (0:1)
/Labjad 2, Silva 55/
Benfika – Porto
/Matić 10, Gaitan 17 - Mangala 8, Martinez 15/

Ponedeljak
21.15: Beira Mar - Estoril

 

tagovi

Abdu Kader ManganeBenfikaDžekson MartinezEvropaNemanja MatićNikolas GaitanOljanensePortoPortugalSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara