""
""

Proradila gol mašina Jele Fosen! Derbi i Ipsvič melju redom, zaustavljen je Brentford

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.12.14. | 18:13

Golgeterska eksplozija belgijskog napadača, a nećete verovati pobedio je i Blekpul

Midlzbro posle lošeg starta sezone krupnim koracima grabi ka vrhu tabele i ulazi u borbu za plasman u Premijer ligu. Ekipa Aitora Karanke je danas pregazila Milvol u gostima sa 5:1 i nastavila niz dobrih rezultata. Popularni Boro je u seriji od sedam mečeva bez poraza, što je impresivan niz za ligu kakva je Čempionšip.

Izabrane vesti

Ono što još više može da raduje navijače Midlzbroa je golgeterska eksplozija belgijskog napadača Jelea Fosena. Nekada velika nada Genka je prošlog leta došao kao veliko pojačanje, ali nije uspevao na našteluje nišanske sprave. Postio je u 11 prethodnih mečeva, a onda je danas konačno proradio. U intervalu od 23 minuta je izrešetao mrežu Milvol i postigao het-trik. Bili su to njegovi prvi golovi posle 236 dana golgeterskog posta.

U fantastičnoj formi su i fudbaleri Ipsviča. Danas su ostvarili petu pobedu u poslednjih šest prvenstvenih duela čime su zadržali korak za vodećim Derbi Kauntijem. Ipsvič je sa 4:1 pregazio očajni Lids kojem česte promene trenera nisu donele ništa dobro. Gosti su poveli golom Antenućija koji je njihova jedina svetla tačka ove sezone, ali potom je usledio potop. Irski napadač Daril Marfi je sa dva gola u prvom poluvremenu doneo preokret, Mekgoldrik je dodao još jedan, da bi Smit na početku drugog dela igre povisio na 41 i rešio sve dileme oko pobednika. Mik Mekarti očigledno radi sjajan posao u Ipsviču, a njegov zemljak Marfi je sa ova dva gola preuzeo čelo liste strelaca u Čempionšipu pošto je ukupno posttigao 13 golova.

Derbi Kaunti se brzo oporavio od poraza od Lidsa i poptuno rasturio Brajton uraganskom igrom u prvih 20 minuta meča. Ovnovi su u tom periodu postigli čak tri gola, a zablistao je Kris Martin koji je bio autor dva pogotka. Škotski golgeter je prekinuo golgeterski post koji je trajao četiri meča i sa dva nova pogotka se izjednačio sa Asombalongom na drugom mestu liste strelaca pošto su obojica upisali po 12 prvenstvenih pogodaka.

Za razliku od Derbija i Ipsviča, Brentford nije uspeo da zadrži korak i nastavi pobedonosnu seriju. Posle pet uzastopnih poraza, Brentford je poražen 1:2 na gostovanju slabašnom Haderfsildu koji je imao tri poraza u prethodna četiri meča.

Vest dana je i da je pobedio nesrećni Blekpul! Sa minimalnih 1:0 su pobedili Birmingem za koji nije igrao Nikola Žigić. Zanimljivo je da je trener Li Klark slavio protiv bivšeg kluba u kojem ga je zamenio Geri Rouvet. Tek druga pobeda sa Blekpul u sezoni, i dalje je zakucan za dno tabele.

Norič je konačno odigrao dobru utakmicu. Kanarinci su minimalcem slavili na gostovanju očajnom Viganu. 

ČEMPIONŠIP - 20 KOLO

Petak:

 Fulam - Votford 0:5 (0:3)
/Abdi 15, 51, Dinej 20 pen, 37, 90+3/

Subota:
Blekburn - Šefild Venzdej 1:2 (1:1)
/Baptist 16 - Li 3, Dielna 90+3/

Blekpul - Birmingem 1:0 (0:0)
/Dejvis 56/

Kardif - Roteram 0:0

Derbi - Brajton 3:0 (3:0)
/Martin 10, 20, Rasel 15/

Hadersfild - Brentford 2:1 (1:0)
/Skenel 18, Bidvel 49 autogol - Daglas 70/

Ipsvič - Lids 4:1 (3:1)
/Marfi 12. 45+1, Mekgoldrik 26 penal, Smit 48 - Antenući 5/

Milvol - Midlsbro 1:5 (0:4)
/Mekdonald 78 - Fosen 21, 34, 44, Bamford 28, Garsija Martinez 79/

Notingem - Čarlton 1:1 (0:1)
/Teše 59 - Heriot 10/

Reding - Bolton 0:0

Vigan - Norič 0:1 (0:1)
/Houson 5/

Vulverhempton - Bornmaut 1:2 (1:0)
/Grejem 41 - Arter 73, Riči 85/

(FOTO: Action images)


tagovi

BirmingemBlekpulBrajtonBrentfordČempionšipDerbi kauntiDeril MarfiEngleskaEvropaHadersfild TaunJele FosenKris MartinMilvolNorič Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara