"Ognjen Popadić, strelac za Sinđelić"
"Ognjen Popadić, strelac za Sinđelić"

Prva liga Srbije: Bačka je čudo, pao je i Napredak - od 0:1 do 4:3! Zvezdino dete obradovalo Batu Mirkovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.10.15. | 17:05

U derbiju devetog kola u Bačkoj Palanci viđeno više golova nego na preostalih šest mečeva zajedno

Ognjen Popadić, strelac za SinđelićVatromet na severu države, minimalac u malom beogradskom derbiju. U dve najzanimljivije utakmice devetog kola Prve lige Srbije viđen je potpuno dijametralan fudbal, sa istim epilogom - pobedom domaćina. Bačka je u derbiju devetog kola Prve lige Srbije bila uspešnija od Napretka (4:3), dok je Sinđelić na svom terenu tek u finišu slomio otpor gostiju iz Borče i probio se u gornji deo tabele (1:0).

Izgleda da se fudbaleri Bačke ni malo ne šale. Izabranici trenera Spasoja Jelačića oborili su na pleća i najvećeg konkurenta za plasman u Superligu, kruševački Napredak. I to pravom spektaklu. Domaćin je zadržao maksimalan učinak na svom terenu, jedini je klub ovog ranga koji zna samo sa pobede pred domaćim navijačima, a ova peta dobija na značaju, jer je zabeležena iz minusa.

Izabrane vesti

Čarapani su prvi stigli do vođstva, ali je na stadionu „Slavko Maletin Vava“ Bačka već do kraja prvog poluvremena - u 30. i 35. minutu - stigla do preokreta, da bi isto tako furiozno delovala i na početku nastavka, te pogocima u 50. i 55. minutu uspela da obezbedi veliku prednost (4:1). Tek tad učenici Bogića Bogićevića uspeli su da se razbude i sa dva gola do kraja unesu veliku neizvesnost, ali snage da stignu do boda nisu imali. Ovom pobedom Bačka je uvećala prednost u odnosu na drugoplasiranog na pet bodova i istakla ozbiljnu kandidaturu za plasman u Superligu.

Na stadionu Sinđelića nije bilo toliko zanimljivo. Tek po nekoliko prilika u prvom poluvremenu i nešto intenziviji ritam u nastavku. Izabranici Zorana Bate Mirkovića su, ipak, uspeli da upišu tri boda, zahvaljujući pogotku Ognjena Popadića. Tri minuta pre kraja susreta, nekadašnji omladinac Crvene zvezde sačekao je centaršut na drugoj stativi i prvim golom u sezoni kaznio fudbalere BSK-a za promašeni zicer u 75. minutu.
Teška, rovovska bitka, bili smo bolji za gol, ali je BSK imao najizgledniju šansu u drugom delu, moglo da bude totalno drugačije“, priznao je posle susreta Mirković.

Pogocima Slobodana Dinčića iz jedanaesterca i Rodoljuba Paunovića Kolubara je ostvarila tek drugu prvenstvenu pobedu i nagovestila buđenje, dok je Sloboda u Kragujevcu zahvaljujući golu Predraga Jeremića povela, međutim, vredan bod Radničkom 1923 doneo je Strahinja Urošević.

PRVA LIGA SRBIJE - DEVETO KOLO

Sinđelić - BSK Borča 1:0 (0:0)

Bačka (BP) - Napredak 4:3 (2:1)

Donji Srem - ČSK Pivara 1:0

Kolubara - Proleter 2:0 (1:0)

Inđija - Loznica 0:0

Zemun - Dinamo Vranje 0:0

Radnički 1923 - Sloboda 1:1 (0:0)

Sloga (PM) - Bežanija, odloženo

Tabela: Bačka 22, Napredak 17, Sinđelić 15, Bežanija 14 (meč manje), ČSK Pivara 14, Sloboda 12, Zemun 12, Proleter 11, BSK 11, Dinamo Vranje 11, Loznica 11, Inđija 10, Donji Srem 8, Kolubara 8, Sloga PM 7 (meč manje), Radnički 1923 3.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

Zoran MirkovićzemunSrbijaSpasoje Jelačićsloboda užiceSinđelićRadnički KragujevacPrva liga SrbijeNapredak KruševacLoznicaInđijaDinamo VranjeBSK BorčaBogić BogićevićBačka Palanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara