""
""

PSV i Fajenord dogovorili: Nama titula, vama Kup?

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.18. | 22:53

Na De Kajpu 2:0 za tim iz Roterdama

Tvente je na penale izbacio Ajaks, a Fajenord u direktnom okršaju sa PSV-om i drugog najvećeg favorita za pehar Kupa Holandije, pa će se u samoj završnici takmičenja za prestižni trofej boriti sa objektivno slabijima od sebe. Jer pored Tventea tu je i AZ Alkmar, dok će poslednjeg učesnika polufinala dati i sutrašnji okršaj Viljema drugog i Rode, ali šta god da se tu bude desilo jasno je da su dve najveće pretnje otklonjene.

Na legendarnom De Kajpu, Fejenord - PSV 2:0 u režiji Sema Larsona i Tonija Viljene.

Izabrane vesti

Sve je završeno u prvom poluvremenu. Peta Nikolaja Jorgensena - ako ste pratili naš blog o prelaznom roku znate da je Njukasl procenio da on ne vredi više od 20.000.000 evra - prvi šut je zaustavljen, ali je na odbitak naleteo Larson i zatresao protivničku mrežu za vođstvo od 1:0.

 

A onda u 34. minutu i poslednji ekser u kovčeg PSV-ovih snova o duploj kruni. Šutirao je Toni Viljena, učinilo se na trenutak da nije to uradio baš najbolje i da će teško lopta proći kroz tu gužvu u šesnaestercu gostujućeg tima. Ali upravo je ona zbunila i Jeroena Zoeta na gol liniji.

 

Sa tim drugim golom Fajenord je rešio pitanje pobednika, a navijače PSV-a ostavio da se teše tvrdnjom da Kup i nije toliko bitan, da je najvažnije sačuvati tih sedam bodova prednosti u odnosu na Ajaks i vratiti titulu u Ajnhdoven.

Što doduše i jeste tačno.

Kup Holandije, četvrtfinale:

Utorak:

Tvente - Kambur 3:1 (0:1)

Sreda:

AZ - PEC Zvole 4:1 (2:1)
Fejenord - PSV 2:0 (2:0)

Četvrtak:

20.45: Viljem drugi - Roda

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara