""
""

PSV režirao čudesan preokret, “lepotica” srpskog Holanđanina iz Vitesea (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.03.14. | 22:57

Filipsovci gubili 2:0, ali su došli do pete uzastopne pobede golom Brajana Ruiza u 90. minutu, Vitese deklasirao Rodu

Go Ahed Iglsi su bili na pragu senzacije, ali je PSV Ajndhoven na čudesan način napravio prokret i vezao petu uzastopnu pobedu u Erediviziji. Filipsovci su slavili sa 3:2 golom Brajana Ruiza u jednom od najuzbudljivijih mečeva u Erediviziji ove sezone.

Izabrane vesti

Katastrofalno je PSV otvorio meč. Mladi napadač domaćih Anotnija je već u prvom minutu utakmice doveo Orlove u vođstvo. Odsustvo komandanta odbrane Džefrija Brume se žestoko osetilo u igrui PSV-a. U 25. minutu je već bilo 2:0 za domaći tim. Gostujući fudbaleri su ostavili previše prostora Rajsdajku po desnom krilu i usledila je asistencija Falkenburgu za dvostruku prednost Go Ahed Iglsa. U finišu prvog poluivremena je Rajsdajk imao sjajnu šansu za 3:0, ali je golman Zoet spasao čist gol.

I na početku drugog poluvremena je domaći tim imao fenomenalnu šansu za 3:0, ali je ovoga puta Falkenburg bio neprecizan. Već u nastavku akcije, PSV stiže do gola. Memfis Depaj je u svom stilu, bombom sa distance kaznio promašaje domaćih.

Taj gol je dao krila Filipsovcima koji su u 67. minutu izjednačili golom mladog golgetera Jirgena Lokadije. Usledila je potpuna ofanziva PSV Ajndhovena, koja je krunisana golom velikog pojačanja Brajana Ruiza koji je u 90. minutu dobro regovao na centaršut Arijasa i doneo veliko slavlje timu iz Ajndhovena.

Vitese je zadržao kakve takve nade da bi mogao da se okiti šampionskom titulu. Četa iz Arnema je deklasirala Rodu sa 3:0 i prišla Ajaksu na pet bodova zaostatka. Pobedu su im obezbedili Japanac holandskog porekla Majk Havenar i Holanđanin srpskog porekla Marko Vejinović.

Korpulentni Havenar je u 19. minutu iskoristio prednost u visini i udarcem glavom najavio pobedu Vitesea. Sve je bili rešeno u 27. minutu kada je gostujući fudbaler Bonasija zaradio crveni karton zbog prekršaja na ivici kaznenog prostora posle kojeg je Marko Vejinović prelepim golom iz slobodnjaka duplirao prednost. Drugim golom na meču, Havenar je u 79. minutu postavio konačnih 3:0…

EREDIVIZIJA, 26. kolo

Petak:
Herakles – Herenven 1:2 (1:1)
/Tanane 26 – De Ron 36, Finbogason 49/

Subota:
Cvole – NEC 3:3 (2:1)
/Fernandez 6, Klih 35, Broers 57 - Riks 43, 69, Higdon 46/

Den Hag – NAC Breda 1:1 (0:0)
/Alberg 63 - Hui 55/

Go Ahed Igls – PSV
/Antonija 1, Falkenburg 25 - Depaj 49, Lokadija 67, Ruiz 90/

Vitese – Roda 3:0 (2:0)
/Havenar 14, 76, Vejinović 29/

Nedelja:
12.30: Utreht – Tvente
14.30: Fejenord – Ajaks
14.30: Groningen – Kambur
16.30: AZ Alkmar – RKC

(FOTO: Action images)


tagovi

ViteseRodaPSV AjndhovenMemfis DepajMarko VejinovićMajk HavenarJirgen LokadijaHolandijaGo Ahed IglsEvropaEredivizijaBrajan Ruiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara