Radoja precrtan i izbačen! Ali mu Betis nudi bolji projekat u paketu od 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.07.18. | 18:58

Srbin sigurno menja klub

Nemanja Radoja je skoro sigurno završio sa karijerom u Selti, ali ne i sa Španijom. Srpski vezista je precrtan i izbačen iz tima Selte jer nije pristao da potršiše novi ugovor potšo mu aktuelni ističe narednog leta.

Cele sezone je Radoja bio pod pritiskom kluba da potiše novi ugovor kako bi mu povećali otkupnu klauzulu koja iuznosi oko 10.000.000 evra. On nije pristao i zato mu je minutaža redukovana. Bio je do tada jedan od najstandardnijih igrača, ali su zbog ugovora počeli da ga povreme „hlade“ i drže na klupi. Nije popustio i nije pristao na novi ugovor. Zbog toga je sportski direktor Minambres saopštio da Radoja u ponedeljak neće početi pripreme sa prvim timom. Kao i levi bek Džoni Kastro i štoper Serđi Gomez.

Izabrane vesti

Svima njima ugovori ističu narednog leta i svi su odbili produžetak saradnje. Kao i Danijel Vas, ali njegov transfer u Valensiju je skoro pa završen. Pomenuti triling će morati još da sačeka...

Sada se pomije opcija da sva trojica odu u Betis! Tačnije, klub iz Sevilje je zainteresovan za pomenuti trling. Za Kastra su već ponudili 6.000.000 evra jer im je potreban levi bek posle odlaska Durmisija u Lacio. Selta je do sada insistirala na otkupnoj klauzuli od 18.000.000 evra za Kastra ali je jasno da to niko neće platiti u poslednjoj godini ugovora. Betis takođe želi i Radoju, i Gomeza.

Zeleno-beli imaju velike ambicije posle sjajne prošle sezone u kojoj su obezbedili plasman u Ligu Evrope i bili najprijatnije iznenađenje Primere. Ovog leta su prodali Ruiza (Napoli), Durmisija (Lacio) i Pecelju (Fiorentina) za 45.500.000 evra. Do sada su doveli pet pojačanja u koja su ukupno uložili samo 1.000.000 evra. Tu sumu su platili Midlzbrou za Baragana, a bez obeštećenja su došli golmani Robles (Everton) i Lopez (Espanjol), Kanales (Real Sosijedad) i Inui (Eibar). Ali prava pojačanja tek slede... I Betis je spreman da ih plati!

U završnim su pregovorima oko dolaska portugalskog reprezentativca Vilijama Karvalja iz Sporting Lisabona. Ponudili su 20.000.000 evra za njega i nadaju se da će Portugalci pristati. Sa igračem već imaju dogovor zbog kojeg je odbio Vulvse, Inter, Viljareal, Vest hem i Monako. Međutim, potreban im je još jedan vezista. I tu bi svoju priliku mogao da dobije Radoja.

Pored Radoje, opcije su i Mikel Merino iz Njukasla, Manuel Lokateli iz Milana, Gabrijel Pires iz Leganesa, pa čak i Leander Dendonker iz Anderlehta i Andre Gomeš iz Barselone! Otpao je Džek Vilšir koji je takođe bio želja... Pitanje je da li Betis ako dođe Karvaljo, ima novca za Dendonkera ili Gomeša i zato bi Radoja, Merino, Lokateli ili Pires bili realnije opcije. Lokateli i Merino kao pozajmice, dok Pires i Radoja koštaju oko 10.000.000 evra.

Betis želi i štoper Gomeza. Prva meta im je Džeri Mina iz Barselone, ali zbog interesovanja bogatijih klubova za Kolumbijca, Gomez deluje kao realnija opcija.

Samo je pitanje da li će Selta biti razumna i staviti razumne cene trilingu koji može da ode bez obeštećenja narednog leta. Za njih trojicu bi klub iz Viga sada mogao da uzme 20.000.00 evra od Betisa. Ili ništa za godinu dana...

(FOTO: Action images)


tagovi

Nemanja RadojaDžoni KastroSerhi GomezLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara