Grizman na Antićevom penalu
Grizman na Antićevom penalu

Radomir Antić po Grizmanu: Neprihvatljivo je da pipne loptu samo tri puta za 45 minuta

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.11.18. | 16:35

A jedan je od glavnih favorita za Zlatnu loptu...

Luka Modrić i Antoan Grizman. Uz Rafaela Varana, ali prva dvojicu su ipak po opštem mišljenju najjači kandidati za ovogodišnju Zlatnu loptu. Međutim, proslavljeni Radomir Antić ima šta da kaže na tu temu. U kratkoj izjavi za Goal.com nekadašnji selektor Srbije i jedini čovek koji je vodio Real, Barsu i Atletiko kaže da mu Grizman nije još prirastao za srce.
Kao treneru, nije mi prihvatljivo da igrač takvih karakteristika dotakne loptu samo tri puta za 45 minuta“, pecnuo je Antić francuskog napadača.
Pre neki dan je protiv Leganesa dao gol iz prekida, ali kažite mi koliko je učestvovao u Atletikovoj igri?“, zapitao se Antić misleći na remi na Butarkeu (1:1).

Nije samo Grizman problem Atletika, nastavlja dalje strateg koji je Jorgandžijama doneo duplu krunu iz 1995. godine. Od tada se mnogo promenilo.
Oborili su sve transfer rekorde ovog leta. Nikad Atletiko nije imao ovoliki budžet ta pojačanja. I to ih obavezuje da ponude nešto više od fudbala koji trenutno gledamo, jer Atletiko danas, sa ovim stadionom i ovim budžetom, nije ona skromna verzija Atletika“.

Izabrane vesti

Jasno je dakle da Antić smatra da je klub podigrao granicu očekivanja. Gde je onda problem?
Rutina ubija inspiraciju, a u Atletiku nema inspiracije. Niko i ne pominje da je Atletiko u poslednjih sedam godina koristio 15 do 20 napadača i da se niko od njih nije pokazao dovoljno dobro“.

Istina, bilo ih je da nisu impresionirali. Od Nikole Kalinića, preko Kevina Gameira, Feranda Toresa u drugom mandatu, Džeksona Martineza, Lusijana Vijeta... Ali bili su tu i neki Radamel Falkao, sad su tu i Dijego Kosta, pa i taj Grizman. Kad se priča o fudbalu na kraju je sve ipak pitanje percepcije.  A moramo da istaknemo i da Antić ipak nešto zna o tom fudbalu. Mnogo zna.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Radomir AntićAntoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara