Radomir Antić ustalasao Španiju: Modrićev izbor za najboljeg na svetu nema smisla - niti asistira, niti postiže golove

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.19. | 13:25

„Potrebni su vam igrači poput De Brujnea, koji čine da drugi igraju bolje“, poručuje srpski trener

Iskusni srpski strateg Radomir Antić smatra da Antoan Grizman predstavljao pogrešan izbor za Barselonu, s ozbirom na koji način Katalonci igraju kod Ernesta Valverdea.

Antić je ukazao na slučaj Filipea Kutinja, koji nije uspeo da se izbori za svoje mesto, a po njemu je sličan profil igrača kao sjajni Francuz.
"
Grizman je plejmejker, a Barselona igra bez veznjaka. Ukoliko ga dovedu završiće na klupi jer neće pronaći svoje mesto u timu. Barseloni nije potreban Grizman, Real Madridu je malo potrebniji", počeo je Antić priču za magazin GOL, a onda se nadovezao na temu veznih igrača.
"Apsurdno je to da nijedan od tri velikana španskog fudbala nije razmišljao o potpisivanju najboljeg ogranizatora igre na svetu Kevina de Brujnea. Od kada je Modrić najbolji? Njegov izbor za najboljeg igrača na svetu nema nikakvog smisla. On ne asistira, niti postiže golove. Potrebni su vam igrači poput De Brujnea, koji čine da drugi igraju bolje", poručio je između ostalog Antić.

Izabrane vesti

U Real Madridu se sprema ozbiljno renoviranje tima.
"
Klub mora da proda neke igrače i dobro da razmotri tržište kako bi izgradio projekat. Oni moraju da zaštite svog trenera koji nije kriv za ono što se događa, jer je sve krenulo naopako pre nego što je on stigao. Moraju da naprave velike transfere jer više nemaju titula za bacanje. Sve što sada treba da rade jeste da razmišljaju o prelaznom roku, ne o fudbalu", dodao je srpski strateg.

Barselona je uspela da uspostavi apsolutnu dominaciju u španskom fudbalu.
"Mislim da Barselona nije kvalitetnija nego prošle godine, ali ove sezone uspevaju da pobeđuju zahvaljujući Lionelu Mesiju. Nisam za nekava poređenja, ali stvari koje on radi će zauvek ostati upamćene. Golove koje je postigao protiv Betisa i Espanjola su genijalni. Ali, mislim da Mesi ima veliku napetost u nogama i mogao bi da se odmori pred važan meč sa Mančester junajtedom. Ipak, mislim da se to neće desiti nakon onoga što se dešavalo u utakmici sa Viljarealom. Ali prvenstvo je jedino mesto gde možete to da učinite, ne bi imalo smisla da se to dogodi u finalu kupa ili Ligi šampiona".

Jedan od igrača koji nje impresionira u ovom trenutku je Filipe Kutinjo. Na pitanje šta bi učinio da ga vrati u život, Antić je dao zanimljiv odgovor.
"Prvo bih seo i govorio direktno. Pitao bih ga šta je potrebno da učinimo da bi mu bilo lakše, kako bi na treningu poboljšao svoje atribute kojih ima mnogo. Vrlo je važno da postoji povratna sprega između trenera i igrača, dijalog, da bi se razumelo krozu šta igrač prolazi. Prvi korak ka rešavanju problema jeste priznati da problem postoji", zaključio je Radomir Antić.

Foto: Reuters


tagovi

Radomir AntićLuka ModrićKevin de Brujne

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara