""
""

Radović za Poljake: Slušao sam svoje srce, Partizan me koštao živaca! Nisam debeo

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.16. | 15:34

„Marko Nikolić je hteo da ostanem“, otkrio je povratnik u Legiju

Miroslav Radović u obe kolone. I „došli“ i „otišli“. Po mnogo čemu čudan, prelazni rok u Partizanu pamtiće se možda i najviše po činjenici da je u istom iskusni vezista najpre zadužio crno-belih dres, a posle 76 dana ga razdužio i ostavio navijače da se pitaju - zašto?

Deo odgovora krije se u intervjuu koji je za poljski sport.se.pl dao neočekivani povratnik u Legiju.
Eliminisani smo smo iz Evrope, posle čega atmosfera nije bila najbolja. Mnogo toga dolazilo je iz svlačionice. U medijima je bilo čudnih izjava nekih ljudi koji su povezani sa klubom. Usledili su porazi u prvenstvu, posle kojih je otišao trener... Kad ne ide morate da nađete krivca. Ne bežim od odgovornosti za razočarenje. Nisam dete, znam gde smo grešili“, rekao je Radović.

Izabrane vesti

Iskusni vezista nije rekao kakav je odnos imao sa rukovodiocima Parnog valjka, ali jeste pomenuo uticaj trenera Marka Nikolića koji ga je, ispostaviće se, na oproštajnom meču sa Radom promovisao u kapitena.
Rekli su mi da to ne radim. Novi trener Marko Nikolić, s kojim sam sarađivao u Olimpiji iz Ljubljane, rekao mi je: „Želim da ostaneš, ali poštovaću svaku tvoju odluku“. Bio sam odlučan u nameri da odem. Na taj način sam poslušao svoje srce. Vratio sam se u Varšavu, jer sam zaista to želeo“.

Interesovalo je Poljake i kako su Grobari prihvatili odlazak 32-godišnjeg ofanzivca. Mnogima se nije svidelo.
„Nije čudo što tako reaguju, jer su Partizanovi navijači strastveni. Iz njihovog ugla deluje čudno da igrač na početku leta dođe, a na kraju istog prelaznog roka ode. Meni se, pak, čini da niko nije očekivao da ću se vratiti u Poljsku. Koštalo me je dosta živaca. Srećom, sve je to završeno“.

Sad je na novom početku. U klubu gde je za devet godina postao najbolji stranac u istoriji. Objasnio je zašto je na početku 2015. otišao u Kinu.
Osećao sam se beskorisnim. Trener Stanislav Čerčesov imao je svoju viziju ekipe i s tim u vezi prva Radovićeva epoha u Legiji se završila“.

Sad je drugačije. To je novi trener, Besnik Hasi, koji je stigao iz Anderlehta.
Razgovarao sam sa trenerom, koji računa na moje iskustvo i to što odlično poznajem prilike u klubu. Na terenu moram da dokažem zašto sam ponovo ovde“.

Na kraju, Poljacima se učinilo da se Mire ugojio.
To su smešne optužbe. Nemam problem sa kilažom. Imam 78 kilograma. S obzirom na moju visinu to nije problem. Ne moraju svi da budu lepotani, niti da imaju jake mišiće da bi na terenu pokazali sve što znaju“, rekao je Radović.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMiroslav RadovićLegija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara