""
""

Rajan Babel nastavlja karijeru u Primeri

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.09.16. | 20:29

Holanđanin je bio bez kluba, trenirao sa Ajaksom i potom našao angažman u Španiji

Zaboravljeni Rajan Babel se vraća ne veliku scenu. Holanđanin kojem su predviđali blistavu karijeru, igraće do kraja sezone za španskog prvoligaša Deportivo iz La Korunje.

Izabrane vesti

Babel je večeras doputovao u Galiciju i ukoliko ujutro prođe lekarske preglede, potpisaće ugovor do leta naredne godine. Deportivo se na ovaj korak odlučio posle teške povrede Hoselua koji će propustiti veći deo sezone, a Babel je jedan od retkih slobodnih igrača koji se uklapao u profil Hoseluovog naslednika.

Holanđan ima 29 godina i još nije rekao poslednju reč, ali je prethodnih godina pao u senku. U Deportivo dolazi kao slobodan igrač pošto je pre nekoliko meseci napustio Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. U Al Ain je došao prošlog leta ali je posle nekoliko meseci suspendovan zbog kršenja discipline, da bi ubrzo raskinuo saradnju. Od tada je trenirao sa prvim timom Ajaksa koji ga je lansirao u fudbalsku orbitu, ali mu Kopljanici nisu ponudili ugovor. Potom se javio Deportivo i Babel nije mogao mnogo da bira...

Holandski napadač je kao tinejdžer doživeo fudbalsku eksploziju u Ajaksu i počela su poređenja sa Tjerijem Anrijem i Patrikom Klajvertom. Na velika vrata je došao u Liverpul gde je tek na mahove pokazivao raskošan talenat. Posle četiri godine na Enfildu, otišao je u Hofenhajm gde je proveo dve sezone, potom kratko opet igrao za Ajaks, pa za tursku Kasimpašu i na kraju Al Ain.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaRajan BabelPrimeraEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara