Marko Rojs
Marko Rojs

Raste temperatura pred derbi Rura: Rojs produktivniji od celog Šalkea, Naldo zna kako se matira Borusija

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.12.18. | 15:27

Ko će slaviti u subotu?

Najteži ispit u jesenjem semestru. Uspešno je Borusija iz Dortmunda savladala lekciju zvanu Bajern, a pre zimskog raspusta čeka je još jedan derbi. Lokalni. Protiv Šalkea, još na njegovom terenu u Gelzenkirhenu.

Ukoliko Milioneri pobede praktično bi stavili ruku na jesenju krunu, s obzirom da ih kasnije očekuju dueli sa Verderom i imenjakom iz Menhengladbaha kod kuiće, odnosno Fortunom u Diseldorfu. A kako igraju ove sezone bilo bi čudo da izabranici Lusijana Favra propuste šansu kakav im se ne ukazuje tako često.

Izabrane vesti

Tipuj za dres Herte i bonus...

Važnosti derbija Rura (subota, 15,30) svestan je i kapiten Marko Rojs, za koga je vezana specifičnost da je u dosadašnjem toku Bundelsige dao i(li) namestio više golova od kompletnog tima Šalkea. Reprezentativac Nemačke je devet puta slao lopte u mrežu, još šest puta asistirao saigračima, dok je ekipa Domenika Tedeska kuburila sa realizacijom, dala samo 14 golova u 13 kola, od toga pet Nirnbergu pre dve sedmice i tri Hanoveru početkom novembra.

Ali i dalje je opasna...
Jasno nam je da nas čeka težak zadatak. Prošle sezone, situacija je bila potpuno drugačija, Šalke je bio prvi vrhu tabele, a mi smo se mučili. Sad je obrnuto“, upozorava Marko Rojs timske kolege, i podseća da je novembra prošle godine Borusija imala četiri gola prednosti posle samo 25 minuta, a na kraju je završeno remijem (4:4).

Zato u Šalkeu veruju da opet mogu da pomrse konce velikom rivalu i trijumfom se primaknu mestu koje vodi u Ligu Evrope. Trenutna razlika u odnosu na lidera je čak 19 bodova.
Na našem stadionu je najvrelija atmosfera na svetu. Navijači će biti uz nas i moramo da im uzvratimo na podršci dobrim izdanjem. Kad stigne podrška sa tribina moramo da se do poslednje sekunde borimo kao da nam je život u puitanju. Praktično, da popadamo od umora kad se meč završi, što će značiti da smo dali sve od sebe“, ističe iskusni štoper Naldo, prošle sezone strelac dva gola u dva derbi okršaja sa Borusijom, koji je poslednjih pet prvenstvenih susreta proveo na klupi za rezerve.

FOTO: Reuters


tagovi

ŠalkeBorusija DortmundMarko RojsNaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara