"Osman"
"Osman"

Razjareni Efes sa +39 stiže u Beograd!

Vreme čitanja: 1min | pon. 30.01.17. | 20:32

Velikan iz Istabula silovit pred okršaj sa Crvenom zvezdom - 106:67

Osman

Anadolu Efes je u ozbiljnoj formi! Ekipa Velimira Perasovića u izuzetnom raspoloženju stiže na noge Crvenoj zvezdi (petak, 20.45) pošto je večeras u dvorani Abdi Ipekči savladala Istabul Bašakšehir sa 39 poena razlike i izjednačila se na vodećoj poziciji turskog prvenstva sa Fenerbahčeom - 106:67 (31:18, 25:21, 22:10, 28:18).

Izabrane vesti

Bio je to treći uzastopni prvenstveni trijumf Perasovićevog tima, a najzaslužniji za to bio je Dešon Tomas, kao najefikasniji igrač utakmice sa 18 postignutih poena, a dva manje ubacio je Pol Brendon. Derik Braun je postigao 15, Tajler Hanikat 12, uz devet skokova, dok je Čedi Osman ubacio 11.

Mornar nije dao predaha šampionu: Zvezda se ozbiljno preznojila, ali je izjednačila rekord ABA lige!

Efes je pored dominacije u šutu, bio nadmoćan i pod koševima (38-27), pa ubedljiva pobeda nije mogla da izostane. Kod poraženog tima raspoloženiji od ostalih bio je Jaka Klobučar sa 17 poena.

Okršaj u dvorani Aleksandar Nikolić od velike je važnosti za oba tima. Crvenoj zvezdi jer ima priliku da se odmakne devetoplasiranom timu Evrolige na četiri pobede prednosti, a ekipi iz Istanbula da održi priključak sa ekipama koje su trenutno na mestima koje vode u završnicu takmičenja.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Velimir PerasovićEvroligaDešon TomasFK Crvena zvezdaAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara