""
""

Real Madrid prodao “pola Čeriševa” za 7.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.06.16. | 19:47

Druga polovina ugovora ruskog ofanzivca ostaje u vlasništvu Kraljevića.

U Realu opet nema mesta za Denisa Čeriševa i Rus je treći put u karijeri krenuo iz Madrida put valensijske regije. Tačnije, ka njenoj prestonici Valensiji. Denis Čerišev će karijeru nastaviti u Viljarealu, pošto je klub sa Madrigala danas za 7.000.000 evra kupio od Kraljevića 50 odsto ugovora ruskog fudbalera.

Izabrane vesti

Čerišev se vraća u Viljareal posle dve godine s obzirom da je dres Žute podmornice nosio u sezoni 2014/15. Tada kao pozajmljen igrač Reala. I igrao je sjajno! Bio je jedan od najboljih igrača tima i na taj način je obezbedio povratnu kartu za Real Madrid u kojem je ponikao. Dobijao je šansu na kašičicu kod Rafe Beniteza, ali dolaskom Zidana je precrtan i u drugom delu sezone je pozajmljen Viljarealovom lokalnom rivalu Valensiji.

Za šest meseci na Mestalji je zaslužio pozitivnu ocenu i čak se spekulisalo da bi Valensija mogla da ga otkupi. Ali povrede koje kroz celu karijeru proganjaju Rusa su ohladile interes Slepih miševa. Čerišev je 17. maja operisan zbog povrede butnog mišića i u Valensiji su odlučili da ne rizikuju i da se potpuno fokusiraju na dovođnje Filipa Kostića iz Štutgarta.

Viljareal je za to vreme vrebao šansu i posle odustajanja Valensije je ostao jedini kandidat za dovođenje Čeriševa. Pregovori su vođeni desetak dana. Real je pristao samo da proda polovinu ugovora i za nju je na početku tražio 8.000.000 evra, a Žuta podmornica je nudila dva manje. Na kraju su se pregovarači našli na sredini i Viljareal će za 50 odsto vlasništva nad ugovorom platiti 7.000.000 evra.

Čerišev će zameniti Denisa Suareza koji se vraća u Barselonu 1. jula.

(FOTO: Action images)


tagovi

ViljarealŠpanijaReal MadridPrimeraletnji prelazni rok 2016EvropaDenis Čerišev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara