"Rimac"
"Rimac"

Rimac: Hrvatski klubovi prave grešku što ne gledaju srpsko tržište

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.16. | 15:40

“FMP zaslužio polufinale Superlige”, kaže bivši trener Cibone

RimacU hrvatskom košarkaškom plej-ofu u toku su polufinalne serije, a bivši igrač Cibone, Cedevite, AEK-a, Huventuda i mnogih drugih klubova kao i eks-trener Cibone Slaven Rimac za Mozzart Sport podvlači da u finalu očekuje sudar Cedevite i Cibone.
“Realno, po prikazanim igrama, u finalnoj seriji očekujem duel dva tima iz Zagreba. Prednost dajem Cedeviti koja ima duži roster i više jakih, evroligaških, utakmica ove sezone. Međutim, tim Veljka Mršića sve to mora da dokaže na parketu”, kažeza naš portal Rimac.

Da li će ekipe, po završetku sezone, drastično promeniti sastave?
Moja saznanja su da hoće. U svakoj ekipi ostaće po maksimum pet igrača. U ovom momentu hrvatski mediji ne prave kalkulacije ko će ostati, a ko otići. Igrači koji su imali dobre sezone pokušaće da to materijalizuju. Recimo, Miro Bilan će probati da ode u veći klub, ali po mom mišljenju najrealnija opcija je da ostane još jednu sezonu jer ga ugovor sa Cedevitom veže na još godinu dana”.

Izabrane vesti

Ima li srpskih igrača koji bi mogli da zaigraju u Hrvatskoj?
“Naravno da ima. Greška je što ovdašnji klubovi ne gledaju dovoljno na tržište Srbije. Svi oni košarkaši koji ne mogu da igraju u Zvezdi ili Partizanu mogli bi mnogo da pomognu jednoj Ciboni ili Zadru”.

Koliko je bilo vremena da ispratite Superligu Srbije?
Gledao sam obe utakmice između Partizana i Mege. ‘Crno-beli’ su uhvatili ritam, trener Aleksandar Džikić ima velike zasluge za dobre igre Partizana. Pre izvesnog vremena bili smo u Beogradu i pratili smo neke treninge kao i prijateljsku utakmicu FMP-a. Imaju odličnog trenera Slobodana Klipu koji zna šta želi od izuzetno perspektivne ekipe. Zaslužili su polufinale plej-ofa”.

Koga vidite u srpskom finalu?
“Uz dužno poštovanje Mege, koja ima problem sa povredama igrača, u finalu vidim duel večitih Zvezde i Partizana. U toj seriji blagu prednost dajem ‘crveno-belima’ jer su imali više jakih utakmica, ali Partizan, zbog rasterećenosti ima svoju šansu”.

Da li ima novog ugovora na vidiku?
Trenutno nema, ali ima razgovora koji se mogu u nekoj budućnosti realizovati”, zaključio je Rimac.

U polufinalnoj seriji Cedevita vodi protiv Kvarnera (1.0), a Zadar je poravnao rezultat sa Cibonom (1:1).

Piše: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com  

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaSlaven RimacFK PartizanJadranska ligaHrvatskaEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara