""
""

River je svoje odradio, Barsa je na potezu: Ako prođe, 15.000 ludih Argentinaca joj sprema pakao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.15. | 13:28

Prvak Južne Amerike golom Lukasa Alarija savladao Hirošimu i plasirao se u finale SP za klubove

Prvi uslov za veliki spektakl je ispunjen. River je u finalu Svetskog prvenstva za klubove u Japanu. Argentinski velikan se, ruku na srce, pošteno namučio da izbaci Hirošimu, ali je u tome uspeo i rezultatom 1:0 plasirao se u završnu borbu za trofej u kojoj svi vide Barselonu, pod uslovom da Katalonci u četvrtak od 11.30 opravdaju ulogu favorita protiv kineskog Guangdžoua.

River jeste kvalitetniji na osnovu imena, tradicije i aktuelnog igračkog kadra, ali je na Janmar stadionu u Osaki hodao ivicom žileta. Na sigurnu stazu poveo ga je Lukas Alario, snažni špic je 18 minuta pre kraja iskoristio nespretnu intervenciju do tad sasvim solidnog golmana Takuta Hajašija i razveselio oko 15.000 navijača koliko je doputovali iz Južne Amerike da bodre tim iz Buenos Ajresa.

Izabrane vesti

Sve vreme meča Argentinci na tribinama su nadjačali Japance, međutim, na terenu je delovalo da su Azijati bolji tim. Pretili su češće, imali bolje šanse, ali su pokazali nespretnost u završnici i na taj način propustili priliku da osvare najveći uspeh u istoriji kluba. Između ostalog i zbog odbrana golmana Rivera Barovera.

Povremeno se činilo da su fudbaleri Rivera izgubljeni, da nemaju plan kako da pronađu put do mreže, a onda je Džonatan Majdana izveo slobodan udarac, golman Hajaši boksovao loptu pravo na glavu Alariju, ovaj nadskočio dvojicu stražara i pokazao koliko je opasan centarfor. Dao je deseti gol na 20. utakmici otkako je stigao iz Kolona, ali bio je precizan gad god je bilo važno. Uostalom, 24-godišnji špic je nedavno utabao Riveru put ka osvajanju Kopa Libertadores, postigavši prvi gol u finalu sa Tigresom.

Peto mesto na SP za klubove osvojila je Amerika iz Meksika. Najbolji tim Srednje Amerike savladao je afrički Mazembe sa 2:1, golovima Benedeta i Zunjige, dok je strelac za ekipu čiji je pomoćni trener Zlatko Krmpotić bio Kalaba.

Finale Svetskog prvenstva na programu je u nedelju od 11.30.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

svetsko prvenstvo za kluboveRiver Plejtmeđunarodni fudbalLukas AlarioJužna AmerikaHirošimaFIFA Klupsko svetsko prvenstvoArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara