Romino drugo pojačanje, ovoga puta sa velikim iskustvom: Markano na Olimpiku, plata 2.000.000 evra!

Vreme čitanja: 1min | sre. 30.05.18. | 17:47

Španac stigao u Rim, čekaju se medicinski pregledi i paraf na trogodišnji ugovor

Roma je završila i drugo pojačanje u letnjem prelaznom roku, ali ovoga puta sa značajnim brojem minuta u nogama. Nakon mladog hrvatskog veziste Anta Ćorića, Rimljani su završili posao i oko angažovanja dugogodišnjeg štopera Porta, Ivana Markana, koji u Večni grad stiže kao slobodan igrač.

Iskusni Španac je u redovima novopečenog portugalskog šampiona odigrao 157 utakmica za četiri sezone u svim takmičenjima i postigao 14 golova, a sa Romom bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor.
„Ivan je stigao u Rim danas. Ne bih mogao da vam kažem da je zvanično potpisao, s obzirom da tek treba da prođe medicinske testove“, izjavio je direktor za komunikaciju sa medijima rimskog kluba Đani Kastaldi.

Izabrane vesti

Markano bi u Rimu trebalo da zarađuje oko 2.000.000 evra godišnje. U Portu su učinili sve da zadrže jedan od stubova svoje odbrane, bili su spremni da mu značajno podignu lična primanja, ali nisu bili u stanju da ponude onoliko koliko su ponudili Rimljani, pa su ostali kratkih rukava.

Odlični defanzivac je karijeru počeo u Rasingu iz Santandera, a kasnije je igrao u Viljarealu, Hetafeu, Olimpijakosu, Rubinu i na kraju Portu, koji ga je ruskom klubu platio 2.650.000 evra.

Rimljani su doveli dvojicu igrača i potrošili tek 6.000.000 evra u dosadašnjem toku prelaznog roka. Ostaje da se vidi da li su Monćijeve procene ponovo bile prave.

Foto: Action images


tagovi

ivan markanoLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara