""
""

Rozberg kažnjen, pao na treće mesto u Silverstounu

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.07.16. | 20:23

On je zbog kršenja pravila o pomoći vozačima iz boksa kažnjen dodavanjem 10 sekundi na rezultat, pa je pao na treće mesto, a Verštapen je sada drugi

Vozač Mercedesa, Nemac Niko Rozberg kažnjen je sa dodatnih 10 sekundi na današnji rezultat u trci Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije, što znači da je sa druge pao na treću poziciju.

Izabrane vesti

Rozberg je trku u Silverstonu završio na drugom mestu, iza klupskog kolege i svetskog šampiona Luisa Hamiltona, a ispred Maksa Verštapena iz Red Bula.

On je zbog kršenja pravila o pomoći vozačima iz boksa kažnjen dodavanjem 10 sekundi na rezultat, pa je pao na treće mesto, a Verštapen je sada drugi.

Nekoliko krugova pre kraja trke Rozberg je prijavio problem sa menjačem, a iz boksa su mu savetovali da ne vozi u sedmoj brzini. Prema pravilima, ekipa iz boksa nema pravo da putem radija pomaže vozačima da reše neki tehnički problem.

Nakon ove odluke Rozberg sada ima samo bod više u generalnom plasmanu vozača od klupskog kolege Luisa Hamiltona, dok je Mercedes i dalje ubedljivo prvi u konkurenciji konstruktora.

(FOTO: Action Images)


tagovi

VN BritanijeVelika BritanijaNiko RozbergMaks VerstapenLuis HamiltonFormula 1Evropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara