"nije valjda bilo ovako?"
"nije valjda bilo ovako?"

Rusi preleteli 3.567 kilometara zbog priprema u Srbiji pa se odmah vratili zbog loših terena?!

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.17. | 14:36

A trebalo je da igraju i protiv Crvene zvezde i Partizana?

nije valjda bilo ovako?Na papiru je verovatno delovalo savršeno. Pretpostavićemo da nismo ni mnogo skupi, a pripreme u Srbiji fudbalerima ruskog drugoligaša Kubanja možda bi dale i priliku da se odmere sa Crvenom zvezdom i Partizanom, mada te želje nisu dobile potvrde u upravama beogradskih večitih rivala. Ali tako je na sajtu ruskog kluba saopšteno u petak kada je delegacija iz Krasnodara letom preko Moskve doputovala na pripreme u Srbiju.

Ne navodi se tačno gde, mada se pominje Novi Sad, pa smo odmah pretpostavili da je u pitanju trening centar Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Ali tamo su tereni dobri, a na mestu gde je Kubanj trebalo da bude smešten bili su toliko loši da se ekipa posle dva dana - vratila kući, iako je samo u jednom pravcu preletela 3.567 kilometara?!

Izabrane vesti

Istina, na sajtu Kubanja se navodi da kompanija koje je Kubanju organizovala put iz "objektivnih razloga" nije uspela da klubu obezbedi terene kakvi su navedeni u specifikaciji. Kao alternativno rešenje predložena je druga baza na visini od preko 1.000 metara nadmorske visine što je uobičajena praksa za ovaj deo priprema.

Međutim, u Kubanju je procenjeno da je pametnije da se svi vrate kući, jer tako nagle promene mogu - a zaista mogu, mada uglavnom kada se spušta sa više na nižu nadmorsku visinu - da utiču na spremu igrača.

Naravno, nazad do kuće Kubanj je krenuo tek pošto je postignut sporazum o nadoknadi svih troškova. Ali nije sve ni u parama, a sudeći prema ovom saopštenju teško da će se Rusi ponovo vraćati na pripeme u Srbiju.

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara