Sada je baš panika! Barsa izgubila još jednog štopera, Banetu Ivanoviću šansa karijere

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.12.18. | 20:01

Alarm u Kataloniji

Požar u odbrani Barselone! U nokdanu je i Tomas Vermalen, Ernesto Valverde je ostao samo sa dvojicom štopera. Bez bilo kakve raspoložive zamene...  

Najnovija vest je povreda Tomasa Vermalena koji će odsustvovatri sa terena minimum mesec dana. Podsetimo, pre njega je tešku povredu kolena doživeo Samuel Umtiti. On odbija da se podvrgne operaciji ligamenata, nadajući se da će povredu zalečiti prirodnim putem, ali to je tanka nada i na kraju će morati pod nož.

Izabrane vesti

Minulog vikedna se povredio i „stakleni“ Tomas Vermalen. Belgijanac je sklon povredama, a Valverde ga je stavio u prvu postavu protiv Levantea iako Vermalen nije trenirao osam dana pre toga zbog lakše povrede. Zaigrao je i u 50. minutu zatražio izmenu zbog povrede lista. Lekarski pregledi su pokazali da ga očekuje odsustvo od makar mesec dana.

To znači da Barsa trenutno na raspolaganju ima samo dvojicu štopera – Pikea i Lenglea. A ni oni nisu baš u nekoj formi. Pogotovo Pike koji je imao veliki broj kikseva za ovu polusezonu. Valverde je imao i opciju da kao prinudno rešenje na štopera stavi desnog beka Semeda, ali je i Portugalac ispao iz konkurencije pred meč sa Levanteom zbog povrede kolena. Ostali defanzivci poput Albe, tek oporavljenog Roberta ili mladog Mirande ne mogu da pokriju poziciju štopera, pa će rešenje do početka prelaznog roka biti mladi Čumi iz B tima koji će trenirati sa prvotimcima i po potrebi uskočiti na klupu. Moguće je i da će Buskets biti spuštne na poziciju štopera, ali to su sve prelazna rešenja do januara.

A onda Barsa mora da kupi štopera. To je bio plan i pre Vermalenove povrede, a sada je još hitnije.

Erik Abidal će biti zadužen za dvođenje štopera, a nekoliko imena je već na skraćenoj listi mogućih pojačanja. Među njima i srpski internacionalac Bane Ivanović kojem na leto ističe ugovor sa Zenitom. On nije prva želja Barse, već Andreas Kristensen iz Čelsija koji nije u prvom planu Mauricija Sarija i nezadovoljan je. Čelsi nema ništa protiv da ga proda za pravu cenu, ali je pitanje da li će Katalonci hteti da plate onoliko koliko Čelsi nudi. Pominju se i Dijego Ljorente iz Real Sosijedada, Đene Dakonam iz Hetafea i Horhe Mere iz Kelna.

Neko od njih bi sigurno trebalo da dođe u januaru. Olakšavajuća okolnost je što bi svi mogli da nastupe u Ligi šampiona.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Branislav IvanovićĐene DakonamHorhe MereAndreas KristensenDijego Ljorente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara