""
""

Sada se zna zbog kojeg igrača je propao transfer Vitsela

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.09.16. | 13:20

Zenit nije uspeo da dovede zamenu zbog čega je prodaja Belgijanca stopirana

Priča Aksela Vitsela je bila jedna od najdramatičnijih poslednjeg dana prelaznog roka. Belgijanac je satima čekao u hotelu u Torinu zeleno svetlo Zenita da potpiše za Juventus, ali je Mirčea Lučesku stopirao transfer iako je sve bilo dogovoreno.

Izabrane vesti

Čak su i čelnici Zenita apelovali na Lučesku da ne krši već pripremljeni dogovor sa Starom damom, ali je Rumun bio kategoričan da ne želi da se ostane bez Vitsela dok se ne dovede adekvatna zamena. Kako takav igrač nije stigao u Sankt Peterburg, Vitselov transfer je stopiran.

Sada je otkriveno i koji igrač je blokirao Vitsela. Nisu u pitanju Luka Milivojević ili Andreas Samaris, kao što se spekulisalo. U pitanju je ekvadorski vezista Kristijan Noboa. Vezista iz Rostova je bio velika želja Mirčee Lučeskua.
Imao sam ponude raznih klubova krajem avgusta. Zvali su me iz Španije, ali Zenit je bio najozbiljniji. Hteo sam da pređem u Zenit, obećali su mi da stižem kao zamena za Vitsela, ali klubovi se na kraju nisu dogovorili oko obeštećenja i transfer je propao“, otkrio je Noboa

Ipak, transfer Vitsela trebalo bi da se desi naredne zime za minimalno obeštećenje ili narednog leta kada bi kao slobodan igrač mogao da potpiše za Juventus. Iako je Zenit najavio pregovore o novom ugovoru za sjajnog veziste... 

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ARusijaRostovPremijer ligaKristijan NoboaJuventusItalijaEvropaAksel Vitsel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara