"Vlade Divac i Peđa Stojaković"
"Vlade Divac i Peđa Stojaković"

Sakramento na nogama: Povučen Peđin dres s brojem 16, u areni se orilo - Peja, Peja! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.12.14. | 09:10

Luda žurka u toku poluvremena susreta Kingsa i Oklahome

Vlade Divac i Peđa Stojaković

Sakramento nije zaboravio svog Peju"! Jedan od najboljih srpskih trojkaša svih vremena doživeo je najveću i najlepšu počast koju jedan košarkaš može da ima u NBA ligi - iz upotrebe povučen je čuveni dres sa brojem 16! 

Izabrane vesti

Na ceremoniji tokom poluvremena susreta koju su Kingsi odigrali protiv Oklahome, Peđin dres otišao je po svodove nekadašnje Arko Arene, sada Slip trejn Arene koju će krasiti ubuduće, a sa tribina orilo se - Peja, Peja!

Stojaković je za Sakramento igrao od 1998. do 2006. godine i postao je drugi strelac u istoriji franšize, posle Miča Ričmonda. Tri puta igrao je na Ol-star mečevima, dva puta osvajao titulu najboljeg trojkaša Ol-star vikenda, a najbolja mu je bila sezona 2003/2004, kada je beležio prosečno 24,2 poena i bio prvi trojkaš lige sa 240 ubačenih šuteva.

Stojaković je posle Krisa Vebera (4) i Vlada Divca (21) postao treći član najbolje generacije u istoriji kluba koji je doživeo ovu počast.

Pored predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, Stojakovićevo veče uveličali su i Bobi Džekson, Bred Miler, Skot Polard, Dag Kristi, skoro svi njegovi saigrači iz čuvene generacije Kingsa, uz trenera Rika Adelmana. Nažalost, ova generacija nikada nije osvojila šampionski prsten, a bila je tako blizu...

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaPeđa StojakovićSakramento Kings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara