Samo još Partizana gladni...

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.04.19. | 09:56

Zvezda i Vladan Milojević nemaju imeprativ dobrog rezultata u 160. večitom derbiju (19 časova) samo zbog stanja na tabeli...

Prošlo je skoro šest meseci od kada je tačka euforije među navijačima Crvene zvezde bila na najvišem podeoku. Pobeda protiv Liverpula krunisala je tim Vladana Milojevića u ubedljivo najbolju generaciju kluba sa Marakane u ovom veku... Liga Evrope je – tu. Proleće na sceni Starog kontinenta – tu. Liga šampiona je isto – tu.

Međutim, da bi trenerski rad Vladana Milojevića bio satkan od uspeha potrebna je pobeda nad Partizanom. Istina, crveno-beli pod njegovom komandom nisu poraženi u večitom derbiju, ali imaju samo jedan trijumf uz četiri remija. Slab učinak ako pitate navijače crveno-belih. Neko će biti i radikalniji u ocenama, i reći da su to mizerne brojke, obzirom da se u prethodna dva duela sa Partizanom Zvezda spasavala poraza.

Izabrane vesti

ZVEZDA - TIM ZA DERBI

Imperativ sličan današnjem crveno-beli su imali i u martu. Javnost ih je proglasila za apsolutne favorite, ali nisu imali odgovor na tvrdu igru Zorana Mirkovića do ulaska Milana Pavkova. Percepcija se ni danas nije mnogo promenila,uz dodatak da je ovaj tim Crvene zvezde počeo da pokazuje slabosti.

Tačnije, da više nije gladan uspeha kao ranije. Videlo se to na Banovom brdu, kada je tim ekipa sa Marakane primila tri gola. I nekako delovala ravnodušno i sito... Morao je taj problem da rešava Vladan Milojević oštrim monologom na prvom treningu i pokuša da ponovo probudi glad kod svojih izabranika. Ako to ne uspe, i ponovo ne pobedi Partizan staviće ovu sezonu pod malu sumnju. Niko mu neće oduzeti evropski sjaj, ali titula bez pobeda nad večitim rivalom nema potreban sjaj.

PRODAJA ULAZNICA ZA DERBI BAŠ LOŠE IDE

Isto tako crveno-beli igraju za komotnu situaciju u finišu prvenstva, ali i animaciju navijača. Jeste da je titula praktično na talonu, ali daleko od toga da vlada euforija u crveno-belom delu Srbije. Nekako i navijači više ne deluju gladni uspeha, valjda čekaju jun mesec i početak evropskih kvalifikacija.
„Nije samo dovoljno igrati srcem, treba biti mudar i pametan. Čeka nas veoma značajna i bitna utakmica iz svih aspekata. To je večiti derbi, niko ne može da gleda iz aspekta ko koliko bodova ima. Niko nikada ne može da kaže kako će utakmica da se razvija“, poručio je trener Crvene zvezde Vladan Milojević.

Navijači crveno-belih očekuju mnogo ofanzivniju igru. Ponovo će Vladan Milojević igrati sa jednim klasičnim napadačem (Pavkov), i bez klasičnog levog krila. Ipak, ključ Zvezdinog uspeha krije se u dobroj odbrani. Poslednja linija šampiona počela je ovog proleća da pokazuje ozbiljne znake slabosti. Ne samo protiv Čukaričkog.

Otuda je Vladan Milojević sve bliži u odluci da na klupi ostavi Nemanju Milunovića, a možda i kapitena Vujadina Savića.

SRBIJA 1, PLEJ-OF - 33. KOLO:

Četvrtak

15.30: (1,45) Radnički Niš  (4,00)  Čukarički (7,00) 
18.00:  (1,20) Mladost  (5,80)  Vojvodina (13,00) 
18.00:  (1,80) Napredak  (3,35)  Proleter (4,40) 
19.00:  (1,70) Crvena zvezda (3,45)  Partizan (4,90) 

SRBIJA 1, PLEJ-AUT - 33. KOLO:

Četvrtak

18.00:  (4,00) Spartak  (3,30)  Bačka (1,80)
18.00:  (1,40) Mačva  (4,10)  Zemun (8,00)
18.00.  (1,90) Voždovac  (3,25)  Rad (4,00) 

18.00:  Radnik - Dinamo

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(Foto Star Sport)


tagovi

Vladan Milojević160. večiti derbiMilan Pavkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara