Šampion posle Derija - dere!

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.06.18. | 11:06

Kork Siti posle "nule" protiv današnjeg rivala vezao četiri ubedljive pobede

Šampion je uhvatio zalet. I posle promenljivih izdanja, tačnije ispadanja iz Liga kupa, te fijaska na gostovanju Šamroku i neočekivanog remija sa Deri Sitijem, nanizao četiri ubedljive pobede na kojima je postizao između dva i četiri gola! U zaostaloj utakmici osmog kola, Kork Siti dočekuje Deri Siti (16.00).

Taj majski (k)iks protiv Derija (0:0) omogućio je Dandalku da se popne na čelo tabele, pa Armiji pobunjenika sada ne preostaje ništa drugo nego da se osveti gostima sa severa i dodatno ih idalji od treće pozicije, odnosno kvalifikacija za Ligu Evrope.
"U dobroj smo formi, pobedom bismo se vratili na prvo mesto, tako da imamo značajan motiv. Deri ima sjajne fudbalere, njihova forma u poslednje vreme nije na zavidnom nivou (na poslednjih pet utakmica, četiri poraza i pobeda nad poslednjeplasiranim Brejem, prim. aut.), ali pre nekoliko nedelja smo odigrali meč koji je završen bez golova. Oni stvaraju puno šansi, tako da moramo da budemo koncentrisani. Ako im to ne dozvolimo, imamo priliku da osvojimo tri boda", rekao je strateg Korka Džon Kolfild.

Izabrane vesti

Sa druge strane, zanimljive informacije stižu iz tabora Derija. Najavljena su tri pojačanja, trener Keni Šils nije želeo da otkriva o kojim fudbalerima je reč, ali su tamošnji mediji uspeli da "izbunare" jedno ime. Reč je o iskusnom Dinu Šilsu, Kenijevom sinu! Njih dvojica sarađivali su u sezoni 2011/2012, kada je Keni doveo Dina na pozajmicu u škotski Kilmarnok iz Donkastera. Din Šils je prošao mlađe selekcije Arsenala, a bio je i deo Rendžersovog povratka u elitno društvo. Inače, Din je na Ostrvu poznat kao igrač koji je u saobraćajnoj nesreći kao osmogodišnjak izgubio vid na jedno oko, da bi tek 2006. operacijom rešio višegodišnji problem.

Vratimo se utakmici. Teško će Deri prekinuti crnu seriju, u čiji se sastav nakon utakmice suspenzije zbog akumuliranih žutih kartona vraća prva napadačka opcija Rori Peterson, pošto je Kork ubedljivo najjači domaćin u ligi sa devet pobeda na isto toliko utakmica, uz samo jedan primljen gol! Dodajmo i da je izuzimajući dvojac na začelju (Limerik i Brej) odbrana Derija ubedljivo najlošija u ligi sa 32 primljena gola, čak četiri više od drugog na listi Sent Patriksa.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 16:00 2571 IRS 1 Cork City - Derry City pk 1-1 2,00
Ukupna kvota2,00

REPUBLIKA IRSKA - 8. KOLO (ZAOSTALA UTAKMICA)

Ponedeljak
16.00: (1,40) Kork Siti (4,30) Deri Siti (7,50)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Kork Sitideri sitisportsko klađenjeIrska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara