"Hezus Tekatito Korona"
"Hezus Tekatito Korona"

Šampioni pijace imaju novu zlatnu koku – Tekatito Korona stiže u Porto za 12.000.000 evra! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.08.15. | 21:37

Meksikanac je do sada igrao za Tvente. Mnogo dobro je igrao...

Hezus Tekatito KoronaProfesori na katedri za umetnost poslovanja na fudbalskom tržištu ponovo u akciji! Porto je poslednje sate prelaznog roka iskoristio da dovede još jedno pojačanje, a ne sumnjamo da su – kao što uvek radili – bili za nijansu pametniji od svih ostalih. Porto je naime rešio da iskešira 12.000.000 za Hezusa Koronu, 22-godišnjeg Meksikanca koji je poslednje dve sezone proveo u holandskom Tventu.

I sad da budemo sasvim iskreni – čuli jesmo,  znamo i da je reprezentativac Meksika, da ga i rodnoj zemlji i u Holandiji mnogo cene, ali ga se baš i nismo nagledali. U takvim situacijama, a posebno smo po tom pitanju revnosni kada Porto kupuje, pravac Jutjub.

Izabrane vesti

Hezus “Tekatito“ Korona odmah nam se dopao. Uostalom, uverite se i sami.

Da ne bude sve baš tako idealno potrudili su se – naravno – menadžeri. Porto naime već dugo prati Koronu, ali je transfer do sada kočila činjenica da dobar deo njegovog ugovora pripada trećim licima (FIFA jeste ukinula vlasništvo treće strane, ali svi ranije potpisani ugovori važili su do prvog sledećeg transferai). Prema nekim infomacija je čak Tventu pripalo samo 3.000.000 do 4.000.000 evra.

Bilo kako, Tekatito Korona će se obavezati na petogodišnju vernost Porta, a verovatno će se – kao i mnogi pre njega – još ranije preseliti u neku od TOP 4 liga Evrope. I to za obeštećenje od recimo 30.000.000 evra. Ili nešto više. Ipak je to Porto, a tamo umeju da rade posao.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tventeprelazni rok 2015PortugalPortoHolandijaHezus KoronaEvropaEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara