"Slavlje igrača Dnjepra"
"Slavlje igrača Dnjepra"

San Paolo izgoreo pod naletom ukrajinske vojske! Dnjepar izvukao džek-pot iz čistog ofsajda, a Seleznjov gol posle prvog kontakta! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.05.15. | 23:00

Neverovatan propust linijskog sudije doneo gostima veliku prednost pred revanš u Kijevu...

Slavlje igrača DnjepraSlavili su svi u Napoliju onog trenutka kada su saznali da će dvomeč za finale Lige Evrope igrati protiv Dnjepra! Slavili jesu, ali da su dobro prošli - nisu! Napoli je napadao, jurio ka golu Denisa Bojka, vršili stravičan pritisak na ekipu iz nemirima zahvaćene Ukrajine, imali gol prednosti, ali na kraju s osmehom na licu kući odlaze upravo gosti iz Dnjepra! Iz jedne jedine, prave šanse, ali i čistog ofsajda učenici Mirona Markeviča izvukli su džek-pot i rezultatom 1:1 šokirali San Paolo, koji je u jednom trenutku goreo, a u sledećem ostao bez daha...

Bilo je jasno od samog početka utakmice da su gosti u Napulj stigli samo sa jednom idejom - da se brane, brane, brane i eventualno iz nekog kontranapada dođu do gola koji će im dodatno uvećati šanse da se domognu istorijskog finala i pređu prvu veliku prepreku na putu do trofeja. Branili su se svim silama i u svom cilju uspeli - kući se vraćaju sa rezultatom koji im garantuje prolaz dalje, u slučaju da se revanš u Kijevu završi bez pogodaka. 

Izabrane vesti

Momenat nepažnje, kako fudbalera Napolija, tako i linijskog sudije iskoristio je Jevhen Seleznjov, koji je u 80. minutu zamenio Nikolu Kalinića, a već nekoliko sekundi kasnije, praktično iz prve prave šanse prosledio loptu u mrežu i nokautirao favorizovanog rivala. 

Ali, nije bilo lako, nijednog trenutka. Napadali su fudbaleri Napolija od prve sekunde utakmice, ali ispostavilo se da su gotovo svi meci koje su igrači Rafe Beniteza imali u svom arsenalu bili samo ćorci. Već u 10. minutu Lorenco Insinje pogodio je levu stativu posle bombastičnog udarca s velike daljine i tako prvi pripretio protivniku. Ređali su se pokušaji kao na traci - Kaljehon, Hamšik, Iguain... Svi pokušaji domaćina bili su nedovoljno dobri ili neprecizni da bi se savladao sigurni Bojko. 

Ipak, nije sve bilo tako crno. U 50. minutu susreta Insinje poslao je opasan centaršut u srce šestnaesterca protivnika posle kornera s leve strane, a na pravom mestu u pravom trenutku našao se David Lopez, koji se gotovo perfektno snašao, skočio i mirno poslao svoj hitac po sredini gola. 

I posle prvog pogotka nije se nazirao kraj ofanzivi koju je pripremio Napoli, ali i gotovo savršenoj defanzivnoj igri gostiju. Samo nekoliko trenutaka pošto je Lopez načeo gol rivala Gonzalo Iguain propustio je dve vrlo dobre prilike da duplira prednost i praktično presudi Dnjepru. Ali, Bojko je bio nepokolebljivog duha – odbio je obe prilike elegantno i s lakoćom. 

Bio je iskusni čuvar mreže na ogromnim mukama i pred velikim izazovima - Kaljehon i Iguain još po jednom su pripretili iz vrlo dobrih šansi, ali su roletne na golu Dnjepra bile spuštene, pa nije bilo gotovo nikakve šanse da Napoli uveća razliku. Koliko je domaćin zapravo „gušio“ rivala tokom većeg dela utakmice možda i najbolje opisuje podatak da je do 80. minuta Napoli imao čak 14, a Dnjepar samo jedan udarac ka golu. Ali, sve se promenilo od trenutka kada je na teren ušao Seleznjov

Doduše, iz nedozvoljene pozicije dejstvovao je golgeter gostiju i matirao Anduhara, ali poklonu se u zube ne gleda... Dnjepar je do kraja utakmice ostao na samo dve prilike, a kao po nepisanom pravilu Napoli je dobio zasluženu kaznu za sijaset propuštenih prilika i sada će u Kijevu morati da ide na sve ili ništa.

-----------------------------------------

NAPOLI – DNJEPAR 1:1 (0:0)
/Lopez 50 - Seleznjov 81/

NAPOLI: Anduhar – Mađo, Albiol, Britos, Gulam – Žoržinjo, Lopez (od 71. Gargano) – Kaljehon (od 77. Gabijadini), Hamšik, Insinje (od 82. Mertens) – Iguain.

DNJEPR: Bojko – Fedetski, Daglas, Čeberjak, Matos – Kankava (od 69. Bezus), Fedorčuk – Lučkevik (od 57. Gama), Rotan, Konopljanka – Kalinić (od 80. Seleznjov).

-----------------------------------------

(FOTO: Action images)


tagovi

NapoliLiga EvropeJevhen SeleznjovItalijaEvropaDnjeparDavid Lopez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara