""
""

KRAJ: Borac – Crvena zvezda 0:1 (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.11.16. | 18:06

Uz MOZZART Sport pratite dešavanja sa meča u Čačku

BORAC – CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)
/Sikimić 72/

Izabrane vesti

Stadion: Kraj Morave. Gledalaca: 4.000. Sudija: Milorad Mažić

BORAC (4-2-3-1): Aleksić – Tanasin, Maslać, Drašković, Kostić – Maričić (od 84. Stanković), Delić, Jovanović (od 76. Sajčić), Zoćević, Tijago – Mihajlović (od 69. Anđelković)

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Manojlović – Petković, Le Talek, Rendulić, Anđelković – Plavšić, Poletanović (od 89. An. Luković), Donald, Ruiz (od 67. Srnić) – Sikimić, Orlandić (od 67. Vijeira)


KRAJ - Crvena zvezda je pobedila Borac u Čačku minimalnim rezultatom, a junak pobede je bio jedini strelac Predrag Sikimić. 

92. minut - Žuti karton Srnića koji je namernim prekršajem sprečio kontru domaćih. 

90. minut - Krenula je nadoknada vremena. Zvezda rutinski čuva prednost... 

89. minut - Treća izmena u Zvezdi. Poletanovića je zamenio Andrija Luković

85. minut - Dva kornera zaredom za Borac, ali slobodno možemo da kažemo da to nisu bili udarci iz ugla dostojni profesionalnog fudbalera. Jadno izvedeni korneri fudbalera Borca... 

83. minut - Zvezda kontroliše situaciju i rezultat. Iako gube, domaći ne mogu da pređu na Zvezdinu polovinu koja juri drugi gol. 

80. minut - Sikimić je imao šansu da postigne drugi gol i da reši sve dileme. Napadač Zvezde je šutirao sa sedam metara preko gola. 

76. minut - Druga izmena i u Borcu. Sajčić je zamenio Jovanovića

72. minut - GOOOL!!! Zvezda vodi 1:0! Novi gol Predraga Sikimića. Srnić je sjajno prošao po desnoj strani i kao na tacni poslužio iskusnog napadača koji je izmakao pažnji domaćih štopera i nije mu bilo teško da sa tri metra samo skrene loptu u mrežu. 

70. minut - Korner za Zvezdu, ali nisu uspeli gosti da ga iskoriste i naprave šansu. 

69. minut - Prva izmena u domaćem timu. Anđelković je zamenio Mihajlovića

67.minut - Još jedna šansa za Crvenu zvezdu. Poletanović je uletao u šesnaesterac, međutim ponovo je Orlandić mogao bolje da reaguje. Na kraju Plavšić preko gola. Evo i dvostruke izmene u timu Crvene zvezde. Umesto Orlandića i Ruiza u igri su Srnić i Ugo Vijeira.

63.minut - Sve nervozniji crveno-beli. Loše je šutirao Poletanović iz slobodnog udarca. 

60.minut - Tražili su penal crveno-beli posle kontakta Draškovića i Orlandića. Mažić je odmahnuo rukom.

58.minut - Još jedan pokušaj Stefana Mihajlovića. Na kraju samo korner za Borac. Bilo je neprijatno u šesnaestercu Zvezde, ali je Rendulić otkolnio opasnost.

56.minut - Velika gužva u šesnaestercu Borca. Prvo je šutirao Donald, zatim se lopta odbila do Rendulića, pa Le Taleka. Karambol je trajao dobrih deset sekundi, ali se Borac nekako odbranio!

53.minut - Odličan centaršut Plavšića. Malo je nedostajalo Sikimiću da zahvati loptu. Borac se malo oslobodio pritiska.

50.minut - Najbolja šansa za Borac, ako se to tako može nazvati. Šutirao je Mihajlović sa nekih 16 metara. Daleko od gola.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

POLUVREME: Muči se Crvena zvezda. I sa defanzivnom postavkom Mladena Dodića i sa teškim, neravnim terenom. Imao je gost nekoliko ozbiljnih šansi preko Orlandića, ali bez realizacije. Mogao je crnogorski napadač da se proslavi.

45.minut - Kakva šansa za Orlandića. Čist zicer. Izašao je sam ispred Aleksića, ali otišao je previše u stranu i šutirao u spoljni deo mreže!

38. minut - I još jednom Orlandić u prilici, posle dodavanja Marka Petkovića. Bio je na petercu crnogorski napadač, ali je previše oklevao i igrači Borca su ga izblokirali.

30.minut - Ponovo je Orlandić bio blizu gola. Jedna od retkih situacija u kojima je vezni red Crvene zvezde imao više prostora. Usledio je centaršut Plavšića, igrao je loptom Ruiz, a Orlandić nije uspeo sa sedam metara. Istina, nije imao idealnu poziciju.

27.minut - Mirisalo je na opasnost pred Zvezdinim golom. Možda je bespotre bno istrčao Manojlović, uspeo je Mihajlović da ga pređe, ali tu je bio Le Talek da izbaci loptu u aut. 

25.minut - Pritisak Zvezde! Bez uspeha! Pokušao je Donald sa 17 metara. Vrlo neprecizano.

16.minut - Prva velika šansa! Centirao je Poletanović iz kornera, odlično se izvukao Orlandić, nadskočio čuvara, ali je njegov udarac završio na prečki.

13.minut - Težak, ili preciznije rečeno, neravan teren u Čačku. Zvezda pokušava pas igrom da dođe do šanse, ali teško će na taj način napraviti nešto konkretno. Borac fokusiran na kontra napade.

6..minut - Za sada bez ozbiljnijih šansi. Crvena zvezda ima inicijativu i pokušava uglavnom preko desnog boka gde deluje energični Plavšić.

UTAKMICA JE POČELA

Od 2. decembra 2015. godine dueli između Borca i Crvene zvezde imaju posebnu težinu. Pogađate i zbog čega. Bio je to dan kada su Zebre, u okviru osmine finala Kupa Srbije, naneli jedan od najtežih poraza crveno-belima u novijoj istoriji kluba. Meč na Marakani je završen rezultatom 1:5, a trijumf Čačana mogao je da bude još ubedljiviji.

Mnogo toga se u međuvremenu promenilo. Igra Borca ne počiva na momcima koji su pre 11 meseci urnisali šampionsku Crvenu zvezdu (Vujaklija, Knežević...) i Čačani će teško da plej-ofa. Trenutno drže fenjer sa svega osam osvojenih bodova.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL BORCA I CRVENE ZVEZDE

Reklo bi se idealan trenutak da Crvena zvezda posle glavnice uruči Borcu i kamatu. Da, poslednji meč ova dva tima završen je ubedljivim trijumfom crveno-belih sa 5:1. Bilo je to 18. maja kada je šampion već bio odlučen.

Gledajući suvu statistiku očekuje nas vrlo efikasan meč na stadionu kraj Morave. Na pretodna četiri međusobna susreta ova dva tima došlo je GG, a na samo jednom nije došlo 3+.

Crvena zvezda ima velika kadrovske probleme. Pored Kange i Ristića, stručnom štabu gostiju na raspolaganju nije ni suspendovani kapiten Luković. Njega će u startnoj postavi da zameni Zoran Rendulić. Možda i malo iznenađenje u postavi gostiju. Crveno-beli će meč početi sa dva špica, a tandem će činiti Sikimić i Orlandić. Ponovo je na klupi Ugo Vijeira.

(Foto Star Sport)


tagovi

Aleksandar TanasinBorac ČačakFK Crvena zvezdaEvropaPetar OrlandićPredrag SikimićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara