""
""

Savet Mihajla Pjanovića: Luka, opusti se i daćeš gol!

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.04.15. | 13:03

„Ne sme da uđe u utakmicu i juri pogodak, samo nek se dobro kreće i profitiraće“, jasan je nekadašnji talentovani napadač

Ne postoji igrač u bližoj prošlosti koji je više puta bio fatalan za crno-bele od Mihajla Pjanovića. Seriju golova protiv Partizana započeo je još kao tinedjžer u dresu OFK Beograda, a potom je u Ljutice Bogdana uskočio u kožu redovnog junaka večitog derbija.

Imao je taj prirodni dar u sebi da ga, što bi rekli fudbalski stručnjaci, lopta juri u šesnaestercu. Nešto slično sada poseduje Pjanovićev naslednik u dresu Crvene zvezde, momak koji je projektovan još u mlađim danima da bude nosilac igre najtrofejnijeg srpskog kluba. Eho euforičnog glasa navijača Crvene zvezde o tome kako bi Jović morao da reši ovaj večiti derbi odzvanja u ušima Mihajla Pjanovića.

Izabrane vesti

Nekada rasni napadač trudi se da stane na loptu i pomogne Joviću u igračkom sazrevanju.
„Slušam te priče kako bi ovaj duel između Crvene zvezde i Partizana morali da reše tinejdžeri Luka Jović sa jedne i Ivan Šaponjić sa druge strane. Iskreno, ništa mi se to ne sviđa. Ljudi moraju da shvate da su to deca i da ih ne treba opterećivati takvim stvarima. Voleo bih da Luka Jović uđe opušten u derbi, to mu je moj jedini savet. Neka igra fudbal i neka se dobro kreće, a gol će onda verovatno doći“, poručio je u razgovoru za MOZZART Sport Mihajlo Pjanović.

Bio je čovek opevan u stihovima sa severnog kopa („Hej, Pjano“) jedan od najvećih advokata Luke Jovića posle jesenjeg derbija. Kada je supertalentovani tinejdžer osetio giljotinu javnosti izazvanu promašenim zicerima Pjanović je stao u njegovu zaštitu.
„Nije normalno da Jović pogodi svaku šansu. Jednostavno nije! Teško je kada u derbiju promašite dva ili tri zicera, ali opet nije to kraj sveta. Bolje je za Jovića što mu se to desilo sa nepunih 17 godina. Nešto je sigurno naučio, zna kako izgleda i druga strana medalje. Ubeđen sam da će sve on to, uslovno rečeno, jednog dana naplatiti. Možda i u subotu“...

Spontano je Pjanović dao još jedan savet strelcu pet golova u ovoj sezoni.
„Ne sme nikako da juri gol. Mora da bude strpljiv, ako ga bude jurio ući će u nervozu... A mali je pravi golgeter. Napreduje stalno, postiže golove u kontinuitetu. Ima kvalitet, znanje, nedostaje mu samo iskustvo. Ali ko je pošten, reći će da je on sad bolji napadač nego pre šest meseci. Možete samo da zamislite kako će igrati za godinu dana ako bude nastavio ovako da radi“.

Nije Pjanović želeo da priča samo o mogućim subotnjim dostignućima Luke Jovića. Nekadašnji napadač tvrdi da će bodovni deficit biti velika prednost Crvene zvezde.
„Zvuči možda čudno, ali je tako. Zvezda je na utakmicama u Humskoj nekoliko poslednjih derbija taktizirala. Čekala je grešku rivala, i dešavalo joj se da primi gol u 90. minutu ili iz prekida. Sada Zvezda nema šta da čeka, niti da izgubi. Ubeđen sam da će Lalatović tradicionalnim vrednostima u igri Zvezde pokušati da dođe do pobede. Za Zvezdu je dobro što je Lalatović ovakvu situaciju imao i kao igrač. Celo proleće smo jurili Partizan, pobedili ih u našoj kući i na kraju prestigli“, jasan je Pjanović.

(Foto Star Sport)

 

 


tagovi

SuperligaSrbijaMihajlo PjanovićLuka JovićEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara