""
""

Savršeno nedeljno popodne za Grobare: Šampion izrešetao Igokeu u prepunom Pioniru!

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.13. | 18:38

Leo Vesterman odigrao meč bez greške, Terens Kinsi se odlično predstavio publici, a kompletan tim delovao je vrlo kompaktno

Repriza prošlogodišnjeg polufinala Fajnal-fora ABA lige, isti ishod, samo što je šampion pokidao Igokeu... Košarkaši Partizana na najbolji mogući način predstavili su se svojoj publici u krcatom Pioniru i već na samom startu takmičenja istakli kandidaturu za sedmu titulu šampiona regiona - 67:56.

Crno-beli su napravili pravu zabavu za 6.000 Grobara, koji su neprestano bodrili svoje pulene i gurali ih ka prvoj velikoj pobedi u sezoni. Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Leo Vesterman sa 18 poena (4/5 za dva, 3/3 za tri, 4 asistencije), dok je Terens Kinsi sa 15 poena (2/6 za dva, 3/4 za tri, 4 skoka, 3 asistencije) pokazao zašto je došao u Humsku 1. U timu Igokee Uroš Nikolić je ubacio 14 poena, dok je Branko Jorović dodao devet... Razlika bi bila još veča da se izabranici Duška Vujoševića nisu potpuno opustili u poslednjih nekoliko minuta i tako dozvolili rivalu dostojniji poraz.

Izabrane vesti

--------------------------------

PARTIZAN -  IGOKEA 67:56 (24:8, 16:13, 11:18, 16:17)

Dvorana: Pionir
Gledalaca: 6.000
Sudije: Sreten Radović, Sašo Petek, Tomislav Vovk

Partizan: Aranitović, Lovernj 4, Vesterman 18, Dalo 2, Milosavljević  5, Bogdanović  9, Gagić 2, Musli 10, Šalić 2, Andrić, Kinsi 15, Bezbradica

Igokea: Pavković 2, Mejs 8, Dozet 3, Jorović 9, Gajović, Gelovej 8, Gaćeša, Nikolić 16, Frejzer, Bakić 4, Štemberger 2, Bunić 4

----------------------------

Partizan je od samog starta susreta pokazao ko je gazda na terenu i košarkašima Igokee jasno stavio do znanja da nema šta da traži u krcatom Pioniru. Već posle deset minuta igre pitanje pobednika bilo je rešeno, a crno-beli navijači mogli su da uživaju u lepom nedeljnom popodnevu u beogradskom hramu košarke.

Interesantno, puleni Duška Vujoševića trojkama su potpno rasturili protivnika u prvom poluvremenu (6/9), vrlo brzo napravili dvocifrenu prednost, a igrači iz Aleksandrovca nisu imali spreman odgovor. Terens Kinsi se od samog starta utakmice pokazao kao ogromno pojačanje za crno-bele, koji su u iskusnom Amerikancu dobili igrača za velika dela. Krilo Partizana odlično se uklopilo u koncepciju igre koju forsira trener Vujošević, a posle alej-upa u režiji Bogdanovića krajem poluvremena Pionir je potpuno eksplodirao.

Ipak, najbolji utisak ostavio je Leo Vesterman, koji je u prvih 20 minuta bio nepogrešiv (10p, 2/2 za dva, 2/2 za tri, tri asistencije). Vrlo dobru rolu imao je i reprezentativac Bogdan Bogdanović sa sedam poena i četiri skoka. Svoje prve minute upisali su Boris Dalo, kojeg je publika pozdravila velikim aplauzom, Nemanja Bezbradica i Đoko Šalić i nisu izneverili, ali je jasno da će još neko vreme proći pre nego što mladi trio bude zaigrao u punom sjaju. 

Igrači Igokee bili su potpuno indisponirani i nisu delovali kao tim koji je prošlu sezonu završio na prvom mestu na tabeli. Partizan je snažnom igrom u odbrani potpuno zaključala svoj reket, što govori podatak da je gost postigao svega osam poena u prvom kvartalu. S druge strane, šut van linije 6.75 je potpuno izostao kod izabranika Dragana Bajića (0/7). Jedini koji je uspevao da izađe na kraj sa igračima beogradskog tima bio je Branko Jorović sa šest poena i tri skoka. 

Vrlo brzo prednost je otišla i na plus 21 (48:27), a potom je usledilo malo opuštanje crno-belih košarkaša, koje je uzrokovalo seriju gostiju 12:1, kojoj su kumovali Nikolić, Mejs i Gelovej, pa je rezultat pred sam kraj treće deonice iznosio 49:39.

Ipak, na samom startu poslednjih deset minuta sve je došlo na svoje. Kinsi je novim mega zakucavanjem uvećao prednost, a 18 razlike vratio je nepogrešivi Vesterman svojom trećom trojkom (60:42). 

Do kraja utakmice Partizan je rutinski odradio kompletan posao, meč priveo mirnom kraju i već na startu sezone oduševio sve košarkaške poklonike - 67:56.

(FOTO: Star Sport - Srđan Stevanović).


tagovi

Branko JorovićDuško VujoševićIgokeaJadranska ligaLeo VestermanFK PartizanSrbijaTerens Kinsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara