""
""

SAVRŠENO VEČE! Srbija je prva, Bejl ne dolazi u Beograd, Velšani ostali i bez levog beka (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 24.03.17. | 22:41

Austrija jedva pobedila, naši na pol-poziciji, slavlja Italije i Španije, rutina Hrvata

Bolje nije moglo! U danu kad je Srbija preokretom u Gruziji izbila na prvo mesto, Irci i Velšani su se postarali da tu i ostanemo. Hvala im na tome, jer posle mršavog remija u Dablinu (0:0) jasno je da u drugu polufinu mundijalskih kvalifikacija naša reprezentacijaulazi sa velikim šansama da lidersku poziciju i odbrani.

Bonus: na gostovanje u Beograd, 11. juna, u šestom kolu Grupe D, Vels dolazi bez prve zvezde, Gereta Bejla. As Real Madrida zaradio je isključujući žuti karton i svakako olakšao posao Orlovima koji su uspeli daiskoriste četvrti uzastopni remi Velsa i činjenicu da Irci, iako su bili bolji tim, nisu uspeli da to i materijalizuju.

Izabrane vesti

Osim Bejla neće biti na Marakani ni Nila Tejlora, levog beka koji je večeras dobio direktan crveni karton.

Porođajne muke imala je Austrija. I „rodila“ je pred kraj susreta tri boda. Jedva. Na stadionu „Ernst Hapel“ u Beču Moldavija je odolevala sve do 75. minuta, činilo se da se sprema još jedno veliko iznenađenje, ali je selekcija koja možda ima i „najjača“ imena u Grupi D stigla do tri boda - 2:0.

Junak je bio Marsel Zabicer. Vezista RB Lajpciga je u trenucima velike inicijative domaćina trzajem glavom reagovao na centaršut Marka Arnautovića i pogodio mrežu, za tek drugo slavlje ekipe Marsela Kolera u ovim kvalifikacijama. Ono je moglo da bude obezbeđeno ranije da je u uvodu meča bio precizniji David Alaba ili da pogodak Arnautovića u prvom delu nije poništan zbog ofsajda.

Španija i Italija nastavili su trku za prvo mesto u Grupi H. Obe selekcije upisale su po tri boda. Očekivano, ne samo zbog činjenice da su igrali na svom terenu, nego i zbog toga što im konkurenti nisu ni do kolena.

Crvena furija je u Hihonu prilično lako odradila posao protiv Izraela, slavivši 3:0. Ekipa Đulijan Lopetegija nije briljirala, ali čak i kad ne igra na svom maksimumu, dovoljno je jaka da porazi nepredvidive, mada ne toliko opasne goste.

Prednost domaćinu obezbedio je David Silva posle pada Đordija Albe, da bi sjajno dodavanje Tijaga Alkantare u nadoknadi prvog poluvremena u pogodak pretvorio Vitolo. Bio je to četvrti pogodak veziste Sevilje u ovim kvalifikacijama čime je postao najbolji strelac Španije na putu ka Rusiji. Ovo mu je bio četvrti pogodak.

Drugom asistencijom na meču, Bajernov veznjak Alkantara omogućio je Dijegu Kosti da početkom drugog dela postavi konačan rezultat i pokaže koliko je Španija jaka u kvalifikacijama kad igra na svom terenu. Ovo joj je bio 12. trijumf na poslednjih 13 mečeva kod kuće. Dodušem, Furija nije blistala, o čemu svedoče i intervencije Davida de Hee u prvom poluvremenu. Jedna je bila vrhunska kad je zaustavio udarac Rafaelova.

Na vrhu tabele Špance prate Italijani, koji su u Palermu prilično lako izašli na kraj sa Albancima. Azuri su se postarali da trijumfom čestitaju Đanluiđiju Bufonu 1.000 meč u karijeri - 2:0.

Legendarni golman večeras je 168. put nosio reprezentativni dres, dočekan je i ispraćen ovacijama sa stadiona „Renco Baerbera“, gde se ispod trijumfa potpisao Danijele de Rosi. Vezista Roma je već u osmom minutu bio siguran iz jedanaesterca (trećeg uovom kvalifikacijama za tim Đanpjera Venture) posle prekršaja Baše nad Belotijem. Bio je to De Rosijev 20. pogodak za Italiju, kojim se poravnao sa Paolom Rosijem na 12. mestu veče liste najboljih strelaca reprezenatcije. Trijumf je začinio Ćiro Imobile na dodavanje Davida Zapakoste.

Meč na jugu Italije prekinut je početkom drugog poluvremena zbog divljanja albanskih navijača. Gosti su imali svoj šou na tribinama, palili su baklje i ubacivali ih na teren, pa je sudija Vinčić na pet minuta morao da

Posle četiri uvodna poraza konačno je proradila i Makedonija. Tamo gde se to i očekivalo. Na gostovanjju Lihtenštajnu naši južni susedi slavili su najviše zahvaljujući fantastičnom napadačui Palerma, Iliji Nestorovskom, koji je dao dva gola.

Veliki korak na plasmanu na Mundijal napravila je selekcija Hrvatske. Po automatizmu koji imaju retko koje reprezentacije u Evropi, Vatreni su slomili nezgodnu Ukrajinu na Maksimiru i sačuvali vođstvo na tabeli Grupe I - 1:0.

Trenutak odluke zbio se u 38. minutu, kad je sjajnu akciju domaćeg tima, posle kombinacije Luke Modrića i Ivana Rakitića završio Nikola Kalinić. Špic Fjorentine igra u životnoj formi, pozzicija iz koje je pucao bila je teška, ali je uspeo da loptu spakuje pod prečku gola Pjatova.

Hrvati su od početka stavili gostima do znanja šta žele, Mario Mandžukić je pogodio prečku, pretio je još i Badelj, na suprotnoj strani Subašić se isticao iodbrana šuteva Jarmolenka, a kad je tim Ante Čačića stekao vođstvo, sve je bilo jasno.

KVALIFIKACIJE ZA SP U RUSIJI 2018, EVROPSKA ZONA

Peto kolo

Grupa D

Gruzija - Srbija 1:3 (1:1)
/Kačarava 5 - Tadić 45 pen, Mitrović 64, Gaćinović 86/

Austrija - Moldavija 2:0 (0:0)
/Zabicer 75, Harnik 90/

Republika Irska - Vels 0:0

Grupa I

Turska - Finska 2:0 (2:0)
/Tosun 9, 13/

Hrvatska - Ukrajina 1:0 (1:0)
(Kalinić 38)

Kosovo (FIFA) - Island 1:2 (0:2)
/Nuhiju 53 - Siguradson 25, Sigurdson 35 pen/

Grupa H

Italija - Albanija 2:0 (1:0)
/De Rosi 8 pen, Imobile 71/

Lihtenštajn - Makedonija 0:3 (0:1)
/Nikolov 43, Nestorovski 68, 73/

Španija - Izrael 4:1 (2:0)
/Silva 13, Vitolo 45+1, Kosta 51, Isko 88 - Rafaelov 76/

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaIrskakvalifikacije za svetsko prvenstvomeđunarodni fudbalreprezentacija Republike Irskereprezentacija Velsareprezentativni fudbalVels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara