""
""

Sećanje i tuga: Pre 23 godine svet je napustio legendarni Dražen (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.06.16. | 12:17

Tužan dan za evropsku i svetsku košarku

Ako se jedan dan može smatrati jednim od najtužnijih za hrvatsku, evropsku, pa i svetsku košarku, onda je to 7. jun 1993. godine. Pre tačno 23 godine nakon tragične nesreće na nemačkom auto-putu svet je napustio legendarni Dražen Petrović.

Izabrane vesti

Tog nesrećnog 7. juna 1993. godine Dražen se vraćao iz Poljske s još dve žene – devojkom Klarom, bivšom košarkašicom i modelom koja je i upravljala automobilom, ondnosno Hilal Edebal, talentovanom 23-godišnjom igračicom. Oko 17.30 sati toga dana njihov tamnocrveni golf se punom brzinom zabio u cisternu. Dražen, koji je sedeo na suvozačkom mestu, na mestu je poginuo.

Nikada nećemo saznati zašto je moralo biti tako, odnosno zašto Dražen nije seo s ostalim reprezentativnim saigračima na avion, ali se svake godine prisećamo „košarkaškog Mozarta“.

Dražen Petrović je karijeru započeo s 15 godina u Šibenci iz koje je 1984. prešao u Cibonu. U dresu Vukova osvojio je dve titule evropskog prvaka, Kup pobednika kupova, jedan trofej jugoslovenskog prvaka, odnosno tri Kupa bivše države.

Usledio je transfer u Real Madrid, sa kojim je potom uzeo španski Kup i Kup pobednika kupova. Logičan je bio odlazak u NBA godinu kasnije, u redove Portland Trejlblajzersa, s kojima je izborio finale NBA lige, a zatim 1991. u Nju Džersi, gde je u sezoni 1992/93 izabran u treću najbolju ekipu lige.

Dokle bi stigao Dražen, nažalost, nikada nećemo znati, ali znamo da će za mnoge ostati večan.

Preuzeto sa portala GERMANIJAK.HR.

(FOTO: Action images)


tagovi

NBA ligaDražen Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara