Seviljin najveći ulog ovog leta: Pao dogovor sa Dijazom, ali ponuda od 25.000.000 nije prošla - čeka se Real da podigne cenu

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.08.18. | 14:33

Madriđani imaju veliki interes u ovom poslu, s obzirom da od svakog obeštećenja preko 8.000.000 evra čak 35 posti ide na njihov račun

Sevilja je rešena da leto kruniše velikim transferom! Stoga su na stadionu Ramon Sančez Pishuan rešili da odreše kesu u poslednjoj nedelji prelaznog roka, pa su krenuli u napad na zvezdu Liona Marijana Dijaza.

Lion je na početku leta odredio cenu od 90.000.000, opipavajući puls Arsenala i Evertina, koji su bili zainteresovani, ali je jasno da ta cena nije realna, pa će Andalužani pokušati drastično da je smanje.

Izabrane vesti

Kako piše lokalni Eldesmarque uprava Sevilje je postigla dogovor sa nekadašnjim igračem Real Madrida, koji je izrazio veliku želju da zaigra u Primeri i sarađuje sa Pablom Maćinom. Sevilja će pokušati da odigra upravo na tu kartu, pa je na adresu Liona poslala ponudu od 25.000.000 evra, koja je ekspresno odbijena od strane francuskog kluba.

Tamošnji izvori veruju da bi realan iznos obeštećenja za ovog igrača mogao da dostigne cifru od 40.000.000 evra. Takođe, napominje se i da bi glavnu ulogu u ovom poslu mogao da odigra i Real Madrid. Kraljevski klub nema povratnu klauzulu za ovog igrača, ali je prilikom njegove prodaje u Lion dogovoreno da od svakog budućeg transfer koji bude prelazio 8.000.000 evra čak 35 posto ide na račun Madriđana.

Stoga je realno očekivati da se u igru uključi i Real Madrid, što zbog želje da u svoje redove vrati odličnog fudbalera, a možda i još više zbog dizanja cene. Dijaza je u Sevilji još 2016. godine želeo bivši sportski direktor Monći, tako da bi ta klupska želja sada konačno mogla da se obistini, ukoliko u klubu budu spremni da istraju do kraja u ovom poslu.

Dijaz iza sebe ima fantastičnu sezonu Lionu, za koji je odigrao 45 mečeva u svim takmičenjima i postigao 21 gol.

Foto: Action images


tagovi

Marijano Dijaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara