"Simon u prodoru"
"Simon u prodoru"

Simon za MOZZART Sport: Igrali smo kao hrpa indijanaca

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.11.16. | 11:31

„Ne sećam se kada smo poslednji put dali 80 poena, a ne 70. U napadu smo igrali jedan na pet“, rekao je košarkaš Armanija posle poraza u Areni

Simon u prodoruDošao je Milano u Arenu sa epitetom najboljeg napada u Evroligi, ali je Crvena zvezda zaključala svoju odbranu i progutala ključ. Gosti se nisu snašli, Marko Simonović je ređao trojke i radost navijača crveno-belih nije mogla da izostane (83:70).

Bilo je očigledno da u Milanu nešto ne štima. Igrači su konstantno razgovarali među sobom na terenu. Delovalo je da tu nema dobre hemije. U pojedinim trenucima meča videlo se da je gostima iz Milana trebalo tri do četiri lopte kako bi se dogovorili ko će da završi napad.

Izabrane vesti

O svemu ovome govorio je i košarkaš Milana Krunoslav Simon za naš sajt. Posle izlaska iz svlačionice kada je ugledao veliki broj novinara kroz osmeh je prokomentarisao „čoveče, koliko vas je kao na svadbi“. Radi se o harizmatičnom momku bez dlake na jeziku.

Iskoristili smo priliku da saberemo utiske posle meča sa Simonom koji je dao sedam poena uz tri skoka i dve asistencije.
Šta ću ti reći? Izgubili smo od bolje ekipe. Koja je igrala kao ekipa za razliku od nas koji smo igrali kao hrpa indijanaca, ako moram tako da se izrazim. Nije me iznenadilo na kraju što smo izgubili. Ponavljam, zaslužena pobeda Zvezde“, rekao nam je Simon na početku razgovora.

Nije nikakva tajna da je defanziva mnogo lošiji deo igre Armanija, ali da ekipa ima problema sa “glavom”.
Fali nam bolja defanziva to i statistika pokazuje. Šta  je tu je. Igrali smo neke utakmice dobro, neke smo utakmica nažalost igrali kao ovu. Imamo daleko veći potencijal nego  što smopokazali. Problem je u glavama igrača i to ćemo morati da menjamo. Svakako mislim da imamo dobru šansu da napravimo dobar rezultat u Evroligi s obzirom na to kakav tim imamo“.

Simon ističe dobru odbranu Beograđana, ali i sebičnost svog tima. Kao i Raduljica, Simon kaže da su “sami sebe pobedili”.
Igrala je Zvezda dobru odbranu, ali mi smo sami sebe najviše zaustavili. Sami smo sebe limitirali. Ušli smo u tu neku igru jedan na pet sa njima što u Areni ne prolazi. Videlo se od prvog časa da ako tako nastavimo da nemamo šanse i tako je i bilo“.

Katenaćo na košarkaški način

 

Levoruki šuter Armanija kaže da je atmosfera bila standardno dobra, ali da se košarka ne igra na tribinama već na parketu. I da se ne seća kada je njegov tim dao 80, a kamoli 70 poena. Inače, pre ovog meča prosek im je bio 92 poena po meču.
Atmosfera ko atmosfera. Svi znaju kako  je u Beogradu. Ali, teren je ključ. Ne igra se na tribinama. Atmosfera utiče na dva do tri poena na ovakvim utakmicama. Pre svega smo mi na terenu ušli premekano i dali smo im da nas pritisnu i oteraju od koša. Rezultat je to  što smo dali 70 poena.  Ne sećam se  kada smo poslednji put dali 80 a kamoli manje“, rekao je Simon.

Raduljica

U timu italijanskog šampiona pored Simona nalaze se i naši Miroslav Raduljica i Milan Mačvan, te Slovenac Zoran Dragić. Balkanska ekipa.
To su moji prijatelji i uvek mi je drago kada imam  Balkance sa sobom u ekipi. I Dragić je tu, ima nas četvorica, imamo dobro društvo i van terena smo super. Mogu da kažem samo najbolje o tim momcima. Kada se nađemo nas dvojica, trojica ili svi na parketu  sigurno da nam je lakše da se sporazumevamo na našem jeziku. Ali, to su sitne stvari. Meni je uvek drago da nas ima puno“, kaže Simon.

Zvezdin raspored: Dva meča za nastavak serije, a onda decembarsko uživanje protiv velikana

U sledećem kolu Armani dočekuje Fenerbahče. Simon nije propustio priliku da kaže sve najbolje o srpskom treneru Željku Obradoviću.
Sad igramo italijansko prvenstvo i onda Fener. To će biti jako teška utakmica. Malo su u nekoj krizi, a poznavajući Željka mislim da će se oni izvući. ZNAM da će se izvući (ha-ha). Samo je pitanje da li ćemo se i mi izvući pa da to bude  prava utakmica u Milanu“, zaključio je Simon.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Armani MilanoEvroligaEvropaItalijaKrunoslav Simon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara