""
""

Siti obožava dramu! Gomisov projektil probušio Hartove ruke, a onda su se pojavili džoker Iheanačo i heroj Ture (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.15. | 17:55

Siti slavio posle neverovatne završnice utakmice, Votford zakucao Sanderlend na u zonu ispadanja, dok je Vest Hem ispustio dva boda protiv Stouka

 

Izabrane vesti

Mančester Siti ponovo je na vrhu posle prave ludnice u poslednja dva minuta utakmice, Votford i Kristal Palas ozbiljnu kreću u napad na evrokupove, Sanderlend tone sve dublje, a Sautempton upada u sve dublju krizu rezultata. 

Na Etihadu je sve mirisalo na rutinsku pobedu Mančester Sitija, ali Građani su još jednom pokazali da više vole da zakuvaju stvari i u pravoj drami dođu do tri boda. 

Sve do 90. minuta tim Manuela Pelegrinija vodio je golom Vilfrida Bonija iz rane faze prvog poluvremena i ništa nije slutilo da bi jedna uspavanka mogla da se pretvori u pravi haos u poslednjih nekoliko trenutaka! 

Svonsi nije dobro započeo eru bez Gerija Monka, ali može da bude zadovoljan otporom koji je pružio protiv najskupljeg tima Premijer lige. Dugo je privremeni menadžer Alan Kurtis oklevao da u igru uvede Bafetimbija Gomisa, ali kada se konačno osnažio i gurnuo povremenog reprezentativca Francuske u vatru, rezultati su stigli ekspresno. Gomisu je bilo potrebno samo nešto više od pet minuta kako bi probušio ruke Džoa Harta neodbranjivim projektilom, ali onda se još jednom ukazao Sitijev džoker Keleči Iheanačo koji je postao heroj, ni kriv, ni dužan! 

Praktično u poslednjem napadu na utakmici Jaja Ture odradio je najveći deo posla i poslao jedan odličan hitac, ali je lopta od Iheanačovih leđa promenila pravac i prevarila do tog momenta odličnog Lukasa Fabijanskog!

Još jedan minimalac viđen je u Londonu, gde je Kristal Palas rutinski savladao Sautempton i tako Svecima produžio crnu seriju na četiri utakmice bez pobede.

Gol je viđen posle jedne velike greške Sautemptonove odbrane i kontre u kojoj je Joan Kabaj bio gotovo potpuno usamljen, a Janik Bolasi umeo je to da prepozna i saigraču servira loptu „na tacni“. 

Ovim trijumfom Kristal Palas ozbiljno je ušao u trku za pozicije koje naredne sezone vode u evrokupove, pošto trenutno ima tri boda manje od četvrtoplasiranog Mančester junajteda, ali i utakmicu manje. 

Vest Hem još jednom je izgubio dva boda, iako je imao inicijativu protiv Stouka i nekoliko kolosalnih šansi - 0:0, dok je Votford preko Odiona Igala stigao do tri velika boda protiv Sanderlenda, vredna ulaska u bitku za Evropu. 

PREMIJER LIGA – 16. kolo

Subota

Norič – Everton 1:1 (0:1)
/Hulahan 47 – Lukaku 15/

Kristal Palas – Sautempton 1:0 (1:0)
/Kabaj 38/

Mančester Siti – Svonsi 2:1 (1:0)
/Boni 26, Iheanačo 90+2 - Gomis 90/

Sanderlend – Votford 0:1 (0:1)
/Igalo 4/

Vest Hem – Stouk 0:0

18.30 Bornmut – Mančester Junajted

Nedelja

14.30 Aston Vila – Arsenal
17.00 Liverpul – VBA
17.00 Totenhem – Njukasl

Ponedeljak

21.00 Lester – Čelsi

(FOTO: Action Images)


tagovi

votfordVilfrid BoniSautemptonSanderlendPremijer ligaOdion IgaloMančester SitiKristal PalasKeleči IheanačuJoan KabajEvropaEngleskaBafetimbi Gomis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara