Sneg, VAR i Fernandov het-trik: Totenhem ušao u 7+

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.18. | 22:39

Poketinov tim u četvrtfinalu FA kupa

Veje sneg u Londonu, padaju golovi na Vembliju. Na kraju puče „petarda“ i ode Totenhem u četvrtfinale FA kupa. Tim Maurisija Poketina malo je skakutao po živcima navijača, malo je to radio sudija Pol Tjerni, ali ni on diskutabilnim odlukama nije mogao da zaustavi domaćina na putu ka očekivanom plasmanu među osam najboljih ekipa najstarijeg engleskog takmičenja - 6:1.

Od početka se videlo da će ponovljeni susret osmine finala biti igra mačke i miša, domaćin je navalio od prvog minuta ka kaznenom prostoru trećeligaša i verovatno bi znatno ranije osigurao trijumf da ga u tome nije sprečio arbitar, poništivši dva pogotka favorita. Doduše, nije mogao da zaustavi Fernanda Ljorentea, koji je na sjajan način odmenio Harija Kejna i prvim het-trikom otkako je stigao među Pevce postao zvezda večeri, preotevši taj status sad već čuvenoj VAR tehnologiji.

Izabrane vesti

Naime, osim pet datih, Totenhemu dva gola nisu priznata. Prvo je Eriku Lameli poništen gol u sedmom minutu, pod obrazloženjem da je Ljorente napravio faul nad štoperom Megijem, da bi u 25. sudija Tjerni svirao jedanaesterac iako je kontakt Dana i Tripija počeo van, doduše i nastavio se u kaznenom prostoru Ročdejla. Posledica: šut sa 11 metara koji je Hjong Min Son izveo neregularno, pa je VAR opet morao da radi...

Bar su navijači, a bilo ih je 24.627, mogli da se ugreju u prohladnoj noći. Mada im se verovatno zebnja uvukla u srca kad je Steven Hemfris u 31. minutu dokazao da nije slučajno to što je Ročdejl u prvom susretu ovih rivala vodio, a posle preokreta favorta, uspeo da ustane i u nadokandi vremena se izbori za reprizu. Ispostavilo se da je taj gol 20-godišnjeg napadača naterao domaćina da se uozbilji...

Pogotovo u napadu. Fernando Ljorente je za samo 12 minuta postigao het-trik i nadmašio učinak u prethodnih 26 utakmica za Totenhem (dva pogotka). Posle toga je sve bilo lakše, Hjong Min Son je zatvorio goleadu i zbog prethodne asistencije zaslužio ovacije u trenutku kad ga je zamenio Dele Ali, dok su vredne pomena po dve asistencije Erika Lamele i Lukasa Moure, kao i činjenica da je u nadoknadi tačku stavio rezervista Kajl Voker Peters.

PAROVI ČETVRTFINALA FA KUPA

17. mart:
Svonsi - Totenhem

18. mart:
Mančester junajted - Brajton
Vigan - Sautempton
Lester - Čelsi

(FOTO: Action images) 


tagovi

FA kupFernando Ljorente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara