"Robinson u društvu predsednika Vinkelmana"
"Robinson u društvu predsednika Vinkelmana"

So na živu ranu: Da su nam igrali starteri, dali bismo Mančesteru deset komada! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.08.14. | 15:22

„Kao mlad navijač rastao sam gledajući propast Liverpula, a sad to može da se desi Junajtedu“, kaže Karl Robinson, tvorac najveće senzacije od početka sezone u evropskom fudbalu

Robinson u društvu predsednika VinkelmanaNajveća senzacija evropskog fudbala u tek započetoj sezoni zove se – Milton Kinz Dons. Patuljak iz Treće lige Engleske položio je na obe plećke džina sa Old Traforda i progurao se na udarne strane britanskih novina. Da sve bude crnje po navijače Mančester Junajteda ispod sramote oličene u eliminaciji iz Liga kupa potpisao se navijač Liverpula.

Ime mu je Karl Robinson, ima samo 34 godine i trener je ekipe koja je u utorak veče na sastave delove razmontirala Crvene đavole. Razumljivo, odmah je osetio potrebu da mrskom neprijatelju sipa so na živu ranu, kao da mu onih 4:0 nisu bili dovoljni za naslađivanje.
Svakim porazom iščezava aura šampiona koja okružuje Mančester. Kao mlad navijač rastao sam gledajući propast Liverpula, a sad to može da se desi Junajtedu. Šta ćete, ljudi prolaze kroz različite periode života, ne može uvek da bude sve u redu“, mrtav hladan je poručio Robinson.

Izabrane vesti

Benik Afobe i Džordž Baldok slave pred razdraganim navijačimaNo, kad je načeo slavni klub, rešio je da ga dokusuri, pa mu se maltene uneo u lice sledećom izjavom:
„Da smo igrali sa našim najvažnjim igračima, dali bismo im deset golova. Ovako, samo jedan standardan prvotimac je ušao na teren i odmah dao dva komada“, podseća trener na Benika Afobea, koji je letos stigao iz Šefild Venzdej.

Robinson je posebno zadovoljan zbog načina na koji je njegov tim reagovao na činjenicu da preko puta stoji četa Luja van Gala. Bez obzira što nisu igrale prve zvezde, poput Mate, Runija, Van Persija...
Pazite, nismo ih dobili na brzaka, tako što smo napucavali duge lopte i krali sekunde. Ne, izašli smo na teren i – igrali fudbal. Kao što želimo da radimo iz utakmice u utakmicu i verujem da smo svima pokazati kakav je naš stil. Od sad pa ubuduće niko ne može da priča o načinu na koji na naš klub nastao. Ovo je bio savršen dan za pisanje istorije“.

Doduše, pitanje je šta o svemu misli Luj van Gal. Dok su članovi njegovog stručnog štaba prilazili klupi MK Donsa i čeastitali Robinsonu, Holanđanin je prišao tribinama i delio autograme navijačima Crvenih đavola. Jedino rezultat nije mogao da promeni.

Otuda...
Biću pošten, osećam sam veoma ugodno, lako smo dobili Mančester. Šokiran sam kako smo dobro odigrali. Prvih 15 minuta igrači Junajteda su dominirai, trčali su pored naz brzinom kakvu nikad nismo videli. No, kad su moji fudbaleri došli k sebi, osećao sam se lagodno. Blo je to veče koje nikad neću zaboraviti. Utakmica je bila dobra, međutim, rekao sam momcima da moramo da odigramo pametnije protiv Kroulija u subotu“, dodao je Karl Robinson, od 2010. glavnokomandujući MK Donsa, koji nikad ovaj tim nije doveo dalje od petog mesta u Ligi 1, ali...

Makar ga sad gledaju drugačijom očima.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaKarl RobinsonLiga jedanLiga kup EngleskeMK DonsPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara