"Vilja i Đovinko"
"Vilja i Đovinko"

Šou Vilje i Đovinka, Italijan promašio penal pa postigao het-trik za devet minuta

Vreme čitanja: 1min | ned. 12.07.15. | 22:59

Ameri, poklonite se majstorima

Vilja i ĐovinkoMLS liga svakako ne spada među najkvalitetnije na svetu, ali zna se šta vole Amerikanci – spektakl! A David Vilja i Sebastijan Đovinko to su im i pružili u sudaru Njujork Sitija i Toronta. Meč pun preokreta na kraju je završen najpravednijom podelom plena u kojoj su svi uživali – 4:4. Junak meča na kraju je bio 23-godišnji Patrik Malins posle čijeg centaršuta je Damijen Perkvis autogolom zatresao mrežu Toronta za inicijalnih 2:0 za Njujork Siti i koji je na kraju u 84. minutu pogodio za konačnih 4:4. Ali njime nek se bave Amerikanci. 

Evropljanima su se lice ozarila zbog poteza Vilje i Đovinka.

Izabrane vesti

Vilja je prvo majstorijom iz slobodnog udarca doneo američkoj ispostavi Mančester Sitija prednost od 1:0, potom je promašio penal koji je prethodio Perkvisovom autogolu, ali se nije uplašio već je izveo i drugi jedanaesterac i – pogodio.

Đovinko je imao još luđi "razvojni put" s obzirom na to da je već u 11. minutu bio neprecizan sa kreča, ali je potom za svega devet u finišu prvog poluvremena postigao treći najbrži het-trik u istoriji MLS lige i rezultat od 0:2 preokrenuo na 3:2. Posebno upečatljiv bio je mangupski lob preko Sitijevog golmana Džoša Saundersa.

Imao je Toronto potom i prednost od 4:3, ali nije uspeo da sačuva vođstvo i izjednači se sa Njujork Red Bulsima na drugom mestu na tabeli Istoka, koje znači i direktan plasman u četvrtfinale plej-ofa.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sebastijan Đovinkomls ligameđunarodni fudbalDavid Vilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara