SP u odbojci: Francuzi odradili svoj posao, sad se nadaju pomoći Srbije! Prošli Rusi...

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.09.18. | 19:38

Čeka se još jedan učesnik završnog turnira u Torinu

Francuska je odradila svoj deo posla, sada sledi onaj teži - da Srbija pobedi Poljsku! Francuzi sve nade polažu u srpsku reprezentaciju kako bi se nekim čudom plasirali među šest najboljih ekipa na završni turnir Svetskog prvenstva.  

Plasman na F6 u Torinu su već obezbedili SAD, Brazil, Italija, Srbija, a večeras i Rusija kao jedna od dve najbolje drugopalsirane ekipe. Ko će biti druga najbolja drugoplasirana koja će kompletirati spisak učenika zavšnice SP ćemo saznati večeras posle duela Srbije i Poljske.

Izabrane vesti

Francuzi su ostali u igri pošto su sinoć savladali Poljake, a danas i Argentince 3:1 (25:16, 25:20, 26:28, 25:19). Ervin Ngapet je blistao sa 28 osvojenih poena i odigrao najbolji meč na prvenstvu. Trikolori se sada nadaju da će Srbija večeras pobediti Poljsku koja ima pobedu manje od njih. Ako ekipe budu poravnate na tabeli, odlučuje broj osvojenih setova koji bi u tom slučaju bio na strani Poljaka. Ni Srbiji meč nije beznačajan. Ako pobedi bilo kojim rezultatom ili izgubi u pet setova, osvojiće prvo mesto u grupi. Ako izgubi sa tri ili dva seta razlike, biće druga i sigurno neće moći da igra protiv Rusije u grupi na F6.

Rusi su vizu za Torino overili rasturanjem Finske sa 3:0 (25:17, 25:19, 25:22) i zajedno sa Italijanima iz grupe A idu na završni turnir.


tagovi

SP u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara