Španci brane De Heu: Mi smo porodica! Zaslužili smo sve, ali i ovo je korak napred

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.06.18. | 23:24

Selektor Fernando Jero i napadač Dijego Kosta žale za propuštenim šansama protiv Portugalije

Španija je protiv Portugalije na startu Mundijala bila u nokdaunu, potom je napravila veliki preokreta, ali joj je Kristijano Ronaldo "oteo" bod iz ruku. Selektor Furije Fernando Jero nije, međutim, očajavao zbog propuštene šanse već je u njoj video određeni napredak u igri za nastavak takmičenja.
“Dva puta smo stizali rezultat, a Kristijano je bio sjajan. Moram da budem ponosan i zadovoljan. Pokazali su da imaju ponos i karakter. Ovaj remi je važan korak napred. Borili smo se i ni u jednom trenutku nismo prestali da verujemo. To je najvažnija stvar u ovim okolnostima“, rekao je Jero novinarima posle meča.

Predstavnike medija zanimalo je kako komentariše partije junaka u svom timu Dijega Koste i tragičara, Davida de Hee.
“Dijego je bio veoma dobar. Kvalitetno radi na treninzima, a mislim da je generalno ekipa odigrala na visokom nivou. Ovo je zrela ekipa koja ne okleva i zna šta želi. Momci već dve godine rade zajedno“, kazao je Jero, a potom prešao na De Heu:
“Mi smo ekipa. Svaki igrač može da ima loš dan. Radi se o ljudima od krvi i mesa. Niko ne sumnja u naše igrače. Zagrlio sam ga posle meča i znam da je kao golman u specifičnoj situaciji.“

Izabrane vesti

Da li ste menjali nešto u odnosu na ono što je radio smenjeni Đulen Lopetegi.
“Istina je da nikad nisam pričao sa trenerom o njegovim planovima za pripremu utakmice. Jednostavno, imali smo jasan plan koji je bio spreman za ovaj meč još pre dve nedelje. Uostalom, svi smo profesionalci. Morali smo brzo da se adaptiramo na novonastalu situaciju“.

Dvostruki strelac Dijego Kosta smatra da je njegova ekipa zaslužila da osvoji ceo plen u Sočiju.
“Drago mi je zbog golova, ali na kraju nismo imali sreće. Bila je lepa utakmica, dva puta smo se rezultatski vraćali, a na kraju nam je pobeda iskliznula iz ruku. Čudno se osećamo posle svega“.

Kako je kriza zbog smene Lopetegija uticala na ekipu?
“Takve stvari se dešavaju. Mi moramo na terenu da pružimo maksimum za celu naciju. Nema podela, mi smo porodica“.

Kako komentariše grešku De Hee?
“Život ide dalje i moramo da nastavimo da rastemo kako Mundijal bude odmicao. De Hea je naš prvi golman“, zaključio je Kosta.

Foto: Action images


tagovi

Fernando Jero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara