"Žoze Murinjo"
"Žoze Murinjo"

Španci tvrde: Murinjo večeras postaje trener Junajteda

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.16. | 10:50

Bez obzira na ishod finala FA kupa Luja van Gala čeka otkaz

Žoze Murinjo

Žoze Murinjo će večeras i zvanično biti imenovan za novog menadžera Mančester Junajteda, piše španski As.

Izabrane vesti

Madridski dnevnik tvrdi da je sve dogovoreno i da će Portugalac i formalno biti imenovan za šefa stručnog štaba Crvenih đavola po završetku večerašnjeg finala FA kupa između Junajteda i Kristal Palasa, bez obzira na njegov ishod.

Još od decembra, kada je smenjen sa kormila Čelsija, glasine da će Murinjo preuzeti Mančester Junajted nisu prestajale. Nije bilo dana, a da se u svetskim medijima ne pojavi neka informacija vezana za ovaj angažman, a španski list tvrdi da će sve biti  završeno večeras. 

Murinjo je nekoliko puta tokom sezone bio vrlo blizu da preuzme Junajted, ali su na Old Trafordu odlučili da sačekaju kraj sezone kako bi obavili rokadu na klupi. To znači da čak i ukoliko Van Gal večeras podigne trofej, da to ništa neće značiti jer su šefovi u Junajtedu već odlučili da raskinu ugovor sa njim.

Holanđanin ima još godinu dana do isteka trogodišnjeg ugovora, ali pošto mu se Liga šampiona izmigoljila ove sezone, a mučio se i u prvenstvu i na evropskoj sceni, Upravni odbor Junajteda smatra da nije dorastao zadatku. I nije tajna da su na Old Trafordu razočarani čovekom koji nosi nadimak Čelična lala, koji posle osvajajnja trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Brazilu nije uspeo da napravi rezultat na klupskom planu. Pride se sukobio s navijačima koji ne mogu da ga podnesu.

As zato tvrdi da je prvi operativac Ed Vudvard povukao sve moguće veze, pre svega preko Murinjovog agenta Žorža Mendeša, koji mu je pomogao da dovede Portugalca na Old Traford. Za to će mu plaćati 15.000.000 evra po sezoni, a Murinjova era verovatno počinje večeras... 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoze MurinjoPremijer ligaLuj van GalEngleskaEd Vudvord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara